Українська правда

Ветерани "Шахтаря" отримали нагороди від влади

Сергей Шемшученко — 14 травня 2011, 20:36

14 травня в Донецькій облдержадміністрації на честь 75-річчя ФК "Шахтар" відбулося урочисте нагородження 52 ветеранів клубу, вірою і правдою служили команді багато років.

Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

На церемонії були присутні почесні гості: голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький, донецький міський голова Олександр Лук'янченко, керівник Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент НОК України Сергій Бубка та голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк.

"75 років - це період довгої і славної історії клубу, який прославив Донбас на весь світ, що підтверджують його спортивні досягнення і сама наявність "Донбас Арени", - сказав Близнюк.

"Я бачу в залі десятки ветеранів клубу, які кували славну історію "гірників". Але при цьому «Шахтар» не перестає розвиватися. Ми бачимо, що у клубу є майбутнє, доказ чому - молодий донецький хлопець, який є лідером команди, - Ярослав Ракицький. Хочу від усієї душі привітати клуб з ювілеєм, побажати добра, здоров'я і благополуччя. "Шахтар" - чемпіон! У всіх сенсах, - додав він.

Ордена "За заслуги" III ступеня вручено Юрію Ананченко, Віктору Грачову, Юрію Дегтерьової, Сергію Попову, Михайлові Соколовському, Івану Бобошко, Віктору Звягінцева, Володимира Салькова, Валентину Сапронову та Дмитру Шуткова.

Медалей "За працю і звитягу" удостоєно Геннадій Зубов, Ігор Петров і Володимир П'яних. Заслуженим працівником фізичної культури і спорту України став Анатолій Коньков. Грамотою Верховної Ради України нагороджений Валерій Яремченко.

Внесок інших ветеранів відзначено подяками Прем'єр-міністра України, почесними грамотами Кабінету міністрів України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Донецької облдержадміністрації та Донецької обласної ради, відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: "Почесний працівник фізичної культури і спорту" і "За активну громадську діяльність".