Українська правда

В Росії знову хочуть приєднатися до українського футболу

Сергей Шемшученко — 28 січня 2010, 15:29

Російські журналісти знову торпедують питання про створення спільного футбольного турніру з Україною.

Цього разу запитання про створення примарного спільного Кубку двох країн пітерське видання sport-weekend.com поставило президенту УЄФА Мішелю Платіні.

"На це питання відповідь має шукати не я - все залежить від самих Росії та України. Якщо ці країни твердо вирішать розігрувати такий Кубок, то мені залишиться тільки привітати таку ідею. Президент УЄФА не чинить жодних перешкод для будь-яких ініціатив в межах розумного. А можливість проведення такого Кубку - розумна ідея. Так що вирішувати не мені - я підпишу, якщо що", - сказав він.

Платіні не був готовий коментувати розподіл місць у єврокубках при створенні такого турніру.

"Питання полягає не тільки в тому, чи може УЄФА організувати і дозволити проведення подібного турніру з наданням квот. Є безліч нюансів, які можуть перешкодити проведенню подібних турнірів і які необхідно буде владнати, але якщо говорити про стратегічний розвиток нашої програми, це гарна ідея", - додав керівник УЄФА.

"Поки що я не буду говорити ні "ні, ні "так" щодо надання місця в Лізі чемпіонів, але такий турнір має право на існування - я не проти. Мабуть, наступного разу, коли ми зустрінемося, я зможу дати точнішу відповідь на ваше запитання, порадившись зі своїми колегами з виконавчого комітету", - підсумував очільник Спілки європейських футбольних асоціацій.