Українська правда

Руслан Бідненко: Сабо в "Динамо" перекрив українцям кисень

Сергей Шемшученко — 28 січня 2010, 10:49

Йожеф Сабо на посаді головного тренера київського "Динамо" повністю ігнорував українських виконавців, ставлячи на матчі легіонерів, яких він сам привів в клуб.

Про це заявив півзахисник "Чорноморця" Руслан Бідненко, який у встиг пограти у столичному клубі у 2004 році, коли Сабо змінив Олексія Михайличенка.

"В "Динамо" у мене за рік не було жодної травми. На заваді стала зміна тренерів. Коли я тільки прийшов у команду, то відіграв 10-11 матчів в основному складі, один раз не потрапив до заявки, в інших зустрічах був на заміні. Потім почалася кваліфікація Ліги чемпіонів, і ми вдома поступилися "Трабзонспору". Після цього в команді змінився тренер, і ось це завадило моїй кар'єрі", - наводить слова футболіста офіційний сайт "Чорноморця".

"Йожефу Сабо, який прийшов на тренерський пост, треба було тягнути своїх легіонерів, яких він і привіз. Усім українцям він перекрив кисень, навіть не дивився на імена, не важливо хто, скільки років провів в "Динамо". Нас майже всіх кого відправили в дубль, кого ще далі. Навіть не підпускав до складу", - додав хавбек одеситів.

"Мені дали зрозуміти, що я не потрібен, а мені тоді було лише 22 роки, я хотів і міг грати, просто так склалося. Лігу чемпіонів я об'їздив 19-м номером, так жодного разу до заявки і не потрапив", - зазначив Бідненко.

За словами спортсмена, коли Сабо був селекціонером київського "Динамо" , то мав розмову з президентом Ігорем Суркісом, в якій останній питав Сабо, чому той не звернув уваги на Бідненка, а їздив по інших країнах.