Українська правда

Ахметов змусив своїх тренерів вчитися перемогам за системою Хіддінка

Сергей Шемшученко — 20 листопада 2008, 18:46

Протягом трьох днів тренери футбольної академії ФК "Шахтар" намагалися вивчити один із принципів, за яким Гус Хіддінк готував збірну Росії до "Євро-2008", повідомляє офіційний сайт "гірників".

Щоб провести спеціалізований тренінг, у Донецьк запросили Пітера фон Дорта - інструктори на курсах ліцензування УЄФА-PRO і Уефа-а-lеvеl Федерації футболу Голландії.

"Курс, що був прочитаний тренерам футбольної академії ФК "Шахтар", спрямований на розвиток фізичних кондицій футболістів. Фізпідготовка гравців - частина тренувального процесу. Вона не заважає роботі над технікою і тактикою, тому немає необхідності займатися поліпшенням фізичних кондицій окремо", - заявив Пітер фон Дорт.

Найближчим часом директор футбольної академії Патрік фон Лиувен має намір запросити ще декількох фахівців світового рівня - у першу чергу, в області психологічної підготовки футболістів. Вони теж проведуть навчальні тренінги для тренерського складу. Крім того, не виключено, що в Донецьк приїдуть керівники футбольних академій при клубах-грандах - для обміну досвідом.