Українська правда

U-18: вдалі оглядини дебютантів

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2008, 14:18

У середу, 22 жовтня, юнацька збірна України, складена з гравців 1991 року народження, провела у Швейцарії товариський поєдинок проти місцевих однолітків. Гра, що відбувалася у місті Пфін, завершилася нульовою нічиєю.

Експериментальний склад

Незважаючи на те, що рік тому підопічні Анатолія Бузника не зуміли подолати стартовий етап відбору до Євро-2008 (U-17), їхня програма підготовки залишилася незмінною. До альпійської країни український наставник повіз експериментальний склад. Достатньо сказати, що з тих виконавців, які рік тому брали участь у кваліфікаційних поєдинках, цього разу до списку кандидатів потрапив лише воротар донецького "Шахтаря" Артем Тетенко.

Перспективна юнь

Нічийний рахунок цілком задовольнив нашого наставника і, за його словами, став цілком закономірним підсумком зустрічі. "Звісно, мене куди більше хвилювало, як будуть виглядати на полі мої підопічні, - зауважує Бузник. - Адже десятеро з викликаних на збір хлопців є абсолютними дебютантами. Футболісти цього віку взагалі є дуже перспективними, і недаремно деякі з них вже долучаються до поєдинків юніорської збірної, що у ранзі господарів гратиме на Євро-2009 (U-19)".

Наступне випробування - у Росії

Тренер зазначає, що його головною задачею є пошук здібних молодих футболістів. "Дуже важливо не пропустити жодного талановитого гравця", - підкреслює він. Наступним іспитом для команди Анатолія Бузника стане Меморіал Валентина Гранаткіна, що пройде у Санкт-Петербурзі у січні. Нагадаємо, що на початку поточного року українські футболісти під приводом Юрія Мороза вибороли на цьому турнірі третє місце.

Швейцарія (U-18) - Україна (U-18) 0:0

Україна: Тетенко (Варцаба, 46), Олійник, Парцванія, Яворський, Гірський, Рудницький (Сидоренко, 46), Гречишкин, Гавриленко (Гордієнко, 77), Чутченко (Фірман, 52), Заїка (Танчик, 46), Коваленко (Барладим, 46)

ffu.org.ua