Українська правда

"Сьомін у Києві для багатьох - москаль" - Ігнатьєв

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 10:30

Колишній тренер збірної Росії Боріс Ігнатьєв в інтерв'ю виданню "Спорт вікенд" розповів про роботу свого друга Юрія Сьоміна у київському "Динамо".

"За Юрія Палича можна лише порадіти. Каже, що дуже комфортно, не зважаючи на те, що він змінив звичне місце роботи, де все було знайоме, а довкола були свої люди. Тепер - абсолютно інше середовище, чужа команда зі своїми традиціями. Складність полягає ще і в тому, що він, тут не будемо лукавити, для багатьох іноземець, москаль.

Крім того, це - київське "Динамо"! Команда, яка проектується крізь образ великого тренера Валерія Лобановського. Він бог для них, а тут раптом - чужак. Але я побачив: Юрій Палич став у Києві своєю людиною, до нього там дивовижне ставлення. Найголовніше його досягнення полягає в тому, що в цій проекції "Лобановський - Сьомін" він не програв. Я з багатьма фахівцями поговорив: вони вірять у Сьоміна.

Немає нічого вічного на землі, але, схоже, цей клуб будувався на віки. Звичайно, Сьоміну там комфортно. Але у Києві інша думка була в мене. Сьомін, не побоюся цих слів - видатний російський тренер. Він довів це і в "Локомотиві", і в збірній. Ім'я його звучало не лише в нашому футболі, але і на міжнародному рівні. І раптом одного дня виявилось, що для нього немає місця в Росії.

Наскільки ж керівники київського "Динамо" вигідно відрізняються від наших менеджерів. Вони не побоялися довірити прийшлому тренерові таку махину. А у нас - не запропонували нічого. Та хоч би навіть "Луч" з Владивостока звернувся. Це не дорікання тому іноземному тренеру, який зараз там працює. Але я розумію, аби вони узяли фахівця, який, як Адвокат, боровся б за медалі. Але ні, Сьомін не потрібний навіть "Лучу" - і це приголомшує", - відзначив Ігнатьєв.