Українська правда

На жаль, Ребров та Ярмоленко “пролетіли” повз свій третій та перший трофеї в ОАЕ відповідно

— 10 червня 2023, 17:02
На жаль, Ребров та Ярмоленко “пролетіли” повз свій третій та перший трофеї в ОАЕ відповідно

В минулому сезоні Сергій Ребров привів еміратський клуб “Аль-Айн” до титулу переможця національної першості та на додачу виграв Кубок Ліги. Цього сезону, здавалося, що в українського спеціаліста є всі шанси повторити чи примножити той успіх. Тим паче клуб отримав непогане кадрове підсилення, зокрема на правах вільного агента в “Аль-Айн” перейшов Андрій Ярмоленко.

Експерти, зокрема аналітики сайту ua1 онлайн, високо оцінювали перспективи спільної співпраці українських гравця і тренера. Не можна сказати, що Ярмоленко проводить невдалий сезон, але й дуже яскравою та ефективною його гру також назвати не можна. На жаль, нестабільність Андрія, яка заважала вінгеру повністю розкритися в англійському “Вест-Хемі”, і в Еміратах нікуди не ділася. Добрі матчі чередуються з відверто провальними, що, зрештою, можливо й стало однією з причин “прольоту” наших співвітчизників повз два головні трофеї місцевого футболу.

Збірна чекає свого тренера. Причому тут Ребров?

Епопея з призначенням головного тренера збірної України добігає кінця — в червні команда має зіграти один контрольний та два відбіркові матчі відбору до Євро-2024. Тому на той час має бути сформований тренерський штаб. Головним претендентом на почесну посаду досі є Сергій Ребров. Ось тільки ні він сам, ні президент УАФ Павелко так і не підтвердили, що контракт з “Аль-Айном”, який спливає в кінці червня, буде достроково розірвано.

Тому не дивно, що українські букмекери активно приймають ставки на ім’я майбутнього тренера національної команди. Ребров — фаворит, але в списку кандидатів є ще декілька прізвищ, зокрема хорват Білич та Руслан Ротань, який виводив збірну на перший матч відбору проти Англії. Для Ротаня перший млинець виявився глевким : Україна без варіантів поступилася родоначальникам футболу — 0:2. А той же Білич просто не знайомий з українськими гравцями та не уявляє собі їх можливостей.

Так що Сергій Ребров на даний момент — оптимальний варіант. Тим паче він сам неодноразово наголошував, що вважає за честь працювати із збірною. Та й в “Аль-Айні” український тренер цього сезону вже нічого не виграє.

Спочатку програли Кубок, а тепер і чемпіонат — Сергію Олександровичу, ласкаво просимо до збірної!

Наприкінці квітня Ребров і Ярмоленко (який вийшов у старті) програли фінал Кубка Президента ОАЕ клубу “Шарджа”. В основний та додатковий час команди не виявили переможця — 1:1. А ось серія пенальті виявилася справжнім трилером й завершилася перемогою суперника “Аль-Айна” з рахунком 13:12. До речі, Ярмоленко бив одинадцятиметровий двічі, адже серія пішла на друге коло, та обидва рази не схибив.

А ось у чемпіонаті інтрига трималася до передостаннього туру. Клуб Реброва мав обов’язково виграти, інакше втрачав шанси на перше місце. У валідольному для вболівальників матчі було здобуто перемогу над командою “Аль-Васл” — 3:2. Проте й конкурент “Аль-Айна” “Аль-Ахлі” також не втратив очок та здобув трофей. Навіть у разі поразки у останньому турі новоспечений чемпіон не залишить перший рядок у таблиці, оскільки виграв обидва очні поєдинки в прямого конкурента.

Отже, шлях до збірної, здається, відкрито. Сергію Олександровичу, скоріше приступайте до роботи, часу залишилося обмаль!