Головне

10 найкращих хокеїстів, за якими варто стежити перед закриттям вікна для переходів

13.02.2023 13:26 Дмитро Копій 1381 0
10 найкращих хокеїстів, за якими варто стежити перед закриттям вікна для переходів

Вікно для переходів у НХЛ закриється менше ніж за 2 місяці і, з урахуванням ігор цього сезону, ми побачимо багато продавців і покупців. На відміну від багатьох інших різновидів спорту, період перед закриттям вікна для переходів у НХЛ є найактивнішим, адже це останній шанс для команд змінити своїх гравців перед плейофом або розпочати процес перебудови.

Цей сезон не відрізняється від попередніх, адже ми знову бачимо топових гравців з-поміж претендентів на зміну клуба. І після 3 березня, попри любов фанатів чи щедрі поточні угоди, деякі гравці змінять командну форму. Попри численних претендентів на зміну клуба, розглянемо лише 10 найкращих гравців, які можуть бути вимушеними пакувати валізи до закриття вікна для переходів.

Бо Хорват – Vancouver Canucks

Світлина з сайту nhl.com

У середині сезону 2022-23 років капітан "Канадців" вже встановив рекорд за забитими шайбами в цьому сезоні, і йому залишилося набрати ще 15 очок до власного рекорду за сезон – 61 шайба. Після підписання Д. Міллера за 56 млн на 7 років у організації залишилося не так багато коштів для Хорвата, а він вартий, щонайменше, такої ж суми. Хорвату 27 років і він на піці фізичних здібностей, тому команди на кшталт Колорадо, Лас-Вегас, Кароліна, Нью-Йорк та Бостон із радістю запропонують йому чималі угоди.

Патрік Кейн – Chicago Blackhawks

Кейн є ключовим гравцем передньої лінії "Чорних канюків" із сезону 2007-08 років. Попри те, що середній результат за гру впродовж майже всієї кар'єри становить трохи більше ніж 1 очко за гру, для Кейна немає місця в складі "Чорних канюків", які започаткували перебудову. Кажуть, що в послугах снайпера й майбутнього члена Зала слави зацікавлені "Avalanche", "Stars", "Maple Leafs", "Oilers" і "Bruins".

Джонатан Тейвз – Chicago Blackhawks

Світлина з сайту nhl.com 

Попри брак разючих показників забитих шайб, як у його згаданого вище одноклубника, з 2008 року в капітана "Чорних канюків" назбиралося чимало командних та індивідуальних нагород. Авжеж, через угоду з Тейвзом команда буде вимушена платити суттєвий "податок на розкіш", але чиказькому клубу не так легко розлучитися із центральним нападником і майбутнім членом Зали слави. Але команди з таких міст, як Колорадо чи Бостон, активно цікавляться гравцем такого калібру.

Раєн О'Райллі – St. Louis Blues

Лише 3 сезони тому О'Райллі допоміг команді "St. Louis Blues" вибороти свій найперший Кубок Стенлі і другий, як капітан команди. Через зламану ногу він повернеться на лід лише в середині лютого, але статус вільного агента влітку цього року зобов'язує О'Райллі демонструвати свою найкращу форму після повернення проти "Colorado Avalanche" чи "Toronto Maple Leafs".

Брок Бесер – Vancouver Canucks

За перші 2 сезони в НХЛ Бесер забив 29 та 26 шайб відповідно, але впродовж подальших 3 сезонів його результативність була нижчою. Авжеж, результативність 25-річного Бесера не є головною причиною поточного становища команди, але фахівці побоюються, що команда може прогадати з обміном, якщо такий талант знову заграє, як на початку кар'єри. Як і з Хорватом, команді краще продати Бесера в східну команду, на кшталт Нью-Джерсі чи Монреаль.

Джейкоб Чикрун – Arizona Coyotes

Світлина з сайту nhl.com

Чикруна сватають у різні команди з минулого сезону, але "Койоти" не хочуть "за так" відпускати 24-річного захисника. За цього захисника, який грає переважно на своїй половині, "Койоти" просять чи не найбільшу компенсацію – 3 або й 4 гравці. Тому не дивуйтеся, коли дізнаєтеся, що цього гравця середньої зони воліють бачити в себе команди на кшталт Едмонтона чи Торонто. 

Тімо Маєр – San Jose Sharks

Це 26-річний правий нападник "Акул", що скоро також стане вільним агентом, також на шляху до своїх найкращих статистичних показників за сезон. Єдиною проблемою для клубу із Сан-Хосе є пошук команди, яка б зголосилася запропонувати Маєру 10 млн дол. США. Авжеж, Маєр напевне буде ласим шматочком для "Buffalo Sabres", котра не потрапляла до плейоф уже понад 10 років, але ним може зацікавитися і клуб "New York Islanders", що наразі змагається за потрапляння до плейоф. Водночас у хокеї, як і в онлайн-казино, ставка не завжди виграє, тому ще зарано говорити про зиски від такого обміну, і саме через це всім так цікаво, якому ж менеджеру вдасться переманити до себе такого гравця!

Шейн Гостісбер – Arizona Coyotes

Контракт Гостісбера, одного з найкращих атакуючих захисників ліги, закінчується наприкінці цього сезону, тобто "Койоти" можуть обміняти його в команду, що змагається за високе місце в плейоф, на право обирати на майбутньому драфті чи талановитого молодого гравця. Покращити власний захист можуть "Oilers", "Penguins" чи "Bruins", які є фаворитами боротьби за Кубок Стенлі. Аризонський клуб уже має декілька гарних молодих гравців на майбутнє, тому ще кілька молодих облич лише додасть перспективності цьому клубу.

Кевін Хейс - Philadelphia Flyers

Після того, як Кевін Хейз представив "Філадельфію Флаєрс" на Матчі зірок НХЛ у 2023 році, він став об'єктом торгових спекуляцій. Потужні здібності в управлінні з пенальті та в забиванні голів, роблять цього досвідченного 30-річного форварда бажаним для багатьох клубів. Наразі Колорадо, Кароліна та Вінніпег називаються найбільш ймовірними покупцям, але на яких умовах "Флайєрс" будуть готові обміняти Кевіна Хейса, у якого залишилося ще 3 роки контракту.

Джеймс ван Рімсдайк - Philadelphia Flyers

35-мільйонний п'ятирічний контракт Рімсдайка з "Філадельфія Флаєрс" добігає кінця. За свою кар'єру Рімсдайк двічі забивав 30 і більше шайб за сезон, в кількох сезонах він впритул наближався до 30, як, наприклад, в сезоні 2016-17: він забив 29 шайб. В цьому сезоні він знову наближається до цих бажаних 30 шайб, і така результативність може підсилити його позиції на переговорах з зацікавленими Калгарі, Далласом та Міннесотою.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()