Головне

Це не його вина, – Джокович пояснив відео батька на тлі прапора з Путіним

28.01.2023 16:16 Андрій Дунець 1894 1
Це не його вина, – Джокович пояснив відео батька на тлі прапора з Путіним

Експерша ракетка світу Новак Джокович прокоментував ганебний відеозапис за участю свого батька Срджана після одного з матчів Australian Open-2023.

Нагадаємо, тоді Джокович-старший публічно підтримав росію біля прапора з Путіним.

"Ну, так, я бачив, як і всі бачили, що сталося вчора. Було прикро, що неправильне тлумачення того, що сталося вчора, загострилося настільки. Було, я б сказав, багато розмов із директором турніру, зі ЗМІ та всіма іншими. Дійшло, звичайно, і до мене. Я не знав про це до вчорашнього вечора. Звичайно це було неприємно.

Мій батько, вся моя сім'я і я пережили кілька воєн у 90-х. Як сказав мій батько, ми проти війни, ми ніколи не будемо підтримувати насильство або війну. Ми знаємо, яке спустошення це приносить для сім'ї, для людей у будь-якій країні, яка переживає війну. Це перше, що я хочу сказати.

Друге, що я хочу сказати, мій батько, як він сказав у заяві, після кожного матчу зустрічається з моїми вболівальниками на головній площі тут, на Australian Open, щоб подякувати їм за підтримку, щоб побути з ними, виявити повагу до них і зробити фотографії.

Фото, яке він зробив... Він проходив повз. Я чув, що він сказав на відео. Він сказав: "Ваше здоров'я". На жаль, деякі засоби масової інформації витлумачили це дійсно неправильно. Мені шкода, що це так сильно загострилося. Але я сподіваюся, що люди розуміють, що не було абсолютно ніякого наміру підтримувати будь-які воєнні ініціативи або щось подібне.

Мій батько, як я вже казав, проходив повз. Навколо було багато сербських прапорів. Так він думав. Він думав, що фотографується з кимось із Сербії. Ось і все. Він пішов далі. Звичайно, мені неприємно проходити через це з усіма речами, з якими мені довелося мати справу торік і цього року в Австралії. Це не те, чого я хочу або що мені потрібно. Я сподіваюся, що люди залишать це в спокої, і ми зможемо зосередитися на тенісі.

Я вже пояснив, і він сам пояснив, що сталося. Ніякого наміру не було. Тепер ви, по суті, ставите мені запитання, наче він зробив це навмисно, наче він не обережний у тому, що робить. Таке трапляється. З багатьма може статися те, що сталося з ним.

Він проходив, зробив фото, це загострилося. Це було зловживання з боку цієї групи людей у цій ситуації. Ось, що сталося.

Я не можу злитися на нього чи засмучуватися, бо можу сказати, що це не його вина. Він пішов святкувати з моїми фанатами, і все. Ось і все, що сталося. Після цього, звісно, він почувався погано через мене, і він знав, як це відіб'ється на мені, увесь тиск ЗМІ і все, що сталося за останні 24 години, 48 годин. Але це те, що є. Ви приймаєте це і йдете далі", – сказав Джокович на пресконференції після перемоги у півфіналі над американцем Томмі Полом.

Додамо, що в неділю, 29 січня, у Мельбурні сербський тенісист зіграє у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії проти грека Стефаноса Ціціпаса. В цьому матчі, крім володаря титулу, визначиться ще й новий носій звання першої ракетки світу. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()