Головне

Легенду Барселони звинувачують у зґвалтуванні: хронологія подій

Зараз футболіст знаходиться під вартою в очікуванні остаточного вироку
27.01.2023 15:15 Nastya Bolshakova 1304 0
Легенду Барселони звинувачують у зґвалтуванні: хронологія подій

20 січня ексгравця Барселони Дані Алвеса заарештувала каталонська поліція за звинуваченням у зґвалтуванні. Бразилець, котрий вважається найтитулованішим у світі футболістом, усе заперечує. Зараз Дані Алвес знаходиться у відділку та пробуде там до остаточного вироку. Суддя не дозволив футболісту покидати територію тимчасової в’язниці, адже, на його думку, він може втекти. 

23-річна дівчина звернулася до поліції зі звинуваченням у сексуальному насильстві колишнім гравцем Барселони. Жертва не захотіла називати своє ім’я, щоб воно не ширилося серед ЗМІ. Інцидент відбувся в ніч із 30 на 31 грудня під час дискотеки у нічному клубі столиці Каталонії. У своїх показаннях потерпіла сказала, що футболіст дозволяв собі торкатися її білизни та повів до невідомої кімнати, де жорстоко зґвалтував.

Клуб, у якому відпочивала потерпіла та Дані Алвес

Дівчина з подругами прийшли до клубу "Satton" близько 2:00, де зустріли мексиканців. Незнайомці запросили компанію у VIP-зону, де був Дані Алвес зі своїми друзями. Бразилець наполегливо просив офіціанта, аби той запросив дівчину за сусідній столик, що працівник і зробив. Постраждала стверджує, що не знала футболіста. Він представився та сказав, що грає у петанк в Оспітале, проте його друзі видали його. Алвес запропонував дівчатам випити та став дуже близько до однієї з них. Постраждала розповіла, що футболіст притулився до неї та прошепотів щось португальською. Після чого, він міцно схопив дівчину за руку та приклав до своїх геніталій. Бразилець робив це двічі, після того, як вона прибирала руку. 

Алвес запросив дівчину пройти до дверей у вбиральню, проте вона не знала, що за ними знаходиться туалетна кімната. Однією з її здогадок було те, що це додаткова VIP-ложа. Дані Алвес зачинив двері, сів на унітаз та підняв її сукню. Він змушував дівчину сісти на нього зверху, проте, коли бразилець почув відмову, він дав дівчині ляпаса та нахилив її голову між своїм ногами. Гравець кинув постраждалу на підлогу та зґвалтував її. Окрім того, під час примусового статевого акту Алвес змушував свою жертву говорити, що вона маленька пов*я. 

"Я намагалася чинити супротив, але він був сильніший за мене", - говорить дівчина. 

Після завершення футболіст підвівся та наполіг на тому, щоб вийти першим. Побита дівчина вибігла зі вбиральні та почала ридати. Вона зі своїми подругами пішла додому, а по дорозі розповіла їм усе. Також постраждала сказала про інцидент працівникам клубу, які були неподалік. Бідолашну відвезли в лікарню Барселони. Там вона здала відповідні медичні аналізи, які мають здавати жінки, що постраждали від сексуального насильства. Згідно з результатом медичного обстеження дівчина має тілесні ушкодження пов’язані з боротьбою. Через два дні дівчина заявила до поліції. Як доказ вона надала своє медичне заключення та сукню, в якій вона була. Після цього за справу взявся Центральний відділ сексуальних нападів (ЦВСН), який перевірив камери спостереження.

За словами Дані Алвеса, він відпочивав у Барселоні після Чемпіонату світу в Катарі. Його затримали у п’ятницю. Суддя заслухав обидві версії та зробив власні висновки. Повідомляється, що бразилець змінював свої свідчення тричі. Спочатку, футболіст сказав, що не знає дівчину, яку він нібито зґвалтував, потім – що бачив її, але нічого не робив. А наприкінці він зізнався, що статевий контакт був, але вона застрибнула на нього перша. На відео з камер спостереження було видно, що він з дівчиною і справді пішов до вбиральні, де вони були протягом 15-ти хвилин

Зараз футболіст, за рішенням судді, знаходиться у відділку. Згідно із законом дівчина має право отримати фінансову компенсацію за нанесення тілесних ушкоджень та моральних травм, проте вона відмовилась від цього. За словами постраждалої, вона хоче, щоб Дані Алвес був покараний за свій жахливий вчинок.

"Я просто танцював та чудово проводив час. Я не знаю, хто ця дівчина. Як я міг нашкодити жінці? Ні!" - заперечує бразилець.

Дружина Дані Алвеса також не вірить у звинувачення. Відома іспанська модель Жоана Санз сказала, що її чоловік пішов до клубу, щоб просто відпочити. 

"Він пішов туди потанцювати та послухати музику, як він це любить. На цьому все! Нічого не було! Він дуже ввічливий та шанобливий", - відповіла дружина на звинувачення.

Втім, мексиканський Пумас негайно розірвав контракт із Дані Алвесом, який був розрахований до 30 червня 2023 року. 

"Клуб підтверджує усю нестерпність ситуації, яка суперечить духу та цінностям клубу. Ми не можемо дозволити, щоб одна людина завдала шкоди нашим клубним принципам", - прокоментував ситуацію директор футбольного клубу Леопольдо Сілва

Експартнер по команді, Хаві, дізнавшись про жахливу новину, був шокований. Футболіст не міг повірити, що Алвес міг так вчинити.

Якщо бразильця буде визнано винним, то йому загрожує позбавлення волі від 4 до 12 років. Слідство ще триває. 

Дані Алвес має дуже велику футбольну кар’єру. Він визнаний найтитулованішим футболістом світу: за своє життя здобув 46 трофеїв. У минулому році на Чемпіонаті світу в Катарі йому присвоїли звання найстаршого футболіста – він вийшов на поле у віці 39 років 6 місяців та 27 днів. Проте в один момент гравець перекреслив кар’єрні здобутки та заплямував свою репутацію на весь світ.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()