Українська правда

Трансфер Мудрика до Челсі: усі цифри, рекорди, факти та чутки

— 17 січня 2023, 07:00
Трансфер Мудрика до Челсі: усі цифри, рекорди, факти та чутки

15 січня Михайло Мудрик офіційно перейшов із Шахтаря до Челсі. Серед усіх новин, думок та цитат можна легко загубитися, тому ми зібрали лише найголовніше про цей трансфер в одному матеріалі.

100

А точніше, 70 + 30 у вигляді різноманітних бонусів - саме стільки мільйонів євро отримає український клуб за 22-річного таланта.

41

Саме на стільки мільйонів євро трансфер Мудрика перебив попередній рекордний трансфер Шахтаря на вихід: у 2019 році бразилець Фред був проданий до Манчестер Юнайтед за 59 млн. На третьому місці - Алекс Тейшейра та його перехід у китайський Цзянсу Сунін за 50 млн.

42

Саме 42-ге місце посідає трансфер Мудрика у списку 50-ти найдорожчих в історії футболу.

При складанні рейтингу до уваги бралася лише гарантована сума трансферу, тобто перехід Михайла оцінюється не у 100, а 70 мільйонів євро. Гравець збірної України в цьому рейтингу ділить місце з форвардом Ньюкасла Александером Ісаком.

100-150

Саме в таких межах (у мільйонах євро) коливається розмір зарплатні Михайла в Челсі на тиждень за даними британських видань The Independent та Evevning Standard.

5

Саме стільки мільйонів євро футбольний агент та спортивний директор Дніпра-1 Євген Красніков хоче отримати із загальної суми трансферу Мудрика.

"У процесі трансферу брав участь Євген Красніков, який веде справи Мудрика мало не з дитинства. І має серйозні претензії на 5 млн євро.

Раніше Брентфорд пропонував за Мудрика 22 млн євро, і Красніков все одно хотів отримати 5 млн євро.

До речі, з усіма бонусами сума трансферу може становити 110 млн євро, а не 100 млн євро", - зазначив журналіст. Михайло Співаковський на YouTube-каналі ТаТоТаке.

Найдорожчий в історії

Мудрик став найдорожчим українським футболістом в історії. Раніше цей титул належав Андрієві Шевченку - його трансфер з Мілана в той самий Челсі коштував лондонцям 44 млн євро.

Також Шевченко був найдорожчим українським футболістом, який переходив з вітчизняного чемпіонату - в 1999 році Мілан заплатив за легендарного форварда 23,9 млн євро.

Моурінью заздрить

Такий висновок можна зробити зі свіжої цитати португальського тренера Роми.

"Щоб у нас була необхідна якість, треба зробити так, щоб молоді гравці росли. У Тахировича є ця якість. Нам потрібен захисник, який добре пасує вперед.

Кумбулла робить це найкраще, але нам потрібен Ібаньєс через його темп і рішучість. Нам потрібно знайти рішення, ми не можемо просто купити Мудрика за 100 мільйонів євро", - сказав Жозе.

Чемпіонат Англії, АПЛ Челсі Шахтар Михайло Мудрик