Українська правда

Український гімнаст Владислав Артьомов розповів про переїзд до Бразилії

— 11 січня 2023, 18:23
Український гімнаст Владислав Артьомов розповів про переїзд до Бразилії

Художній гімнаст з України вирішив влаштуватися в Сан-Паулу та поділився планами власних проектів у місцевій спортивній та соціальній сферах.

Декілька фактів з біографії

Більшість свого життя Владислав прожив у Харкові. Тут він народився 28 січня 1998 року і тут же розпочав свою професійну спортивну та педагогічну кар'єру. Крім художньої гімнастики Владислав Артемов викладав у молодших класах, працював учителем фізкультури. Також він фахівець із міжнародних відносин.

У школі Владислав працював два роки. У планах молодого амбітного викладача було балотуватися на посади директора та завуча, але в певний момент прийшло рішення виїхати з України та почати будувати життя та стосунки у Південній Америці, а саме у Бразилії.

Про плани

Наразі Владислав планує розпочати роботу у державному секторі Сумарі, Кампінас та Сан-Паулу у сфері організації спортивних заходів у місцевих школах. Частину своєї енергії він має намір направити на покращення освіти. Як каже він сам, «для цього я маю свої особисті ідеї та безліч курсів підвищення кваліфікації з України».

За словами Владислава Артьомова, спорт – це невід'ємна частина виховання підростаючого покоління. Саме зі спорту варто починати насамперед, тому що спорт – запорука здоров'я. Ще один важливий аспект правильного виховання - поважне ставлення до дітей незалежно від віку та соціального стану. Справжній учитель розуміє проблеми, з якими стикаються школярі, та знає, як їх уникнути.

«Головне правило полягає в тому, що не діти повинні розуміти вчителя, а вчитель має розуміти дітей, адже тільки вчитель пройшов усі етапи навчання у школі методом спроб та помилок і знає всі тонкощі освітнього процесу. Живучи в Сан-Паулу, я дуже хотів би допомогти меру цього міста та іншим депутатам в інноваційних проектах, щоб обрані мною міста були одним із найпрезентабельніших міст нашого регіону Сан-Паулу» - завершив Владислав Артемов.

Окрім спорту у Владислава є бажання покращити міську спортивну інфраструктуру, пропозиції щодо покращення безпеки та благополуччя населення.

Одне з перших завдань – проект із оснащення міського середовища (вулиці, парки, школи, установи) спортивними майданчиками. У рамках проекту вже заплановані зустрічі з представниками міністерств, різних відомств та спонсорами. Як зазначає Владислав, це недорогий проект. Його головна цінність - підвищення привабливості країни та виховання нових талановитих спортсменів:

«Якщо цей проект буде вдалим, можна буде перейти до його політичної частини, бо й зараз я не перестаю здобувати нові знання та підвищувати освіту. Для цього я докладаю всіх зусиль, щоб компетентно підкріпити свої слова і наприкінці цього року та на початку наступного отримати ступінь доктора міжнародних наук».