Українська правда

Сила, мужність, точність. Топ-5 найкращих спортсменів в історії незалежної України

— 31 грудня 2022, 12:51
Сила, мужність, точність. Топ-5 найкращих спортсменів в історії незалежної України

Починаючи з 1991-го року український спорт отримав новий ковток свободи. Провідні вітчизняні спортсмени отримали право прославляти своє ім’я й захищати честь новоствореної держави на міжнародному рівні. Окремі постаті вписали свої прізвища в українську та світову історію назавжди. Про таких, серед най-най, і поговоримо.

Та щоб спортивні події відкладалися в пам'яті краще, а кроки майстрів своєї справи до перемог були незабутніми, варто використовувати найкращі платформи. Пропозиції від https://m.vbetua.com/uk/casino/slots стосуються найрізноматніших онлайн-розваг, оператор має ліцензію для роботи в Україні і надає можливість грати в різні ігри, в тому числі і в режимі LIVE. А тепер повернемося до спорту — нас чекають найкращі з найкращих.

Андрій Шевченко

Коли в 1999-му 23-річний нападник київського "Динамо" переходив до італійського "Мілану", мало хто уявляв собі, що Андрій стане провідником слова "Україна" у світі. Шевченко виграв на клубному рівні все, став володарем "Золотого м’яча", утримує рекорд за кількістю голів у складі національної збірної та стоїть на одному щаблі з Олегом Блохіним та Валерієм Лобановським. Андрій Миколайович не планує зупинятися на досягнутому й прагне слави й здобутків ще й на тренерській лаві, а можливо й як менеджер.

Володимир Кличко

"Доктор Сталевий Молот" заслужив статус одного з найкращих боксерів в історії. Молодший з братів провів на професійному рингу 20 років і за цей період може похвалитися 54 нокаутами та 64 перемогами. Левову частку кар'єри Володимир, як і брат, провів у Німеччини, проте батьківщині не зрадив. Саме тому вже за кілька років після завоювання всесвітньої слави Кличків почали асоціювати з Україною, й молода держава отримала суттєву увагу іноземців завдяки височезним бійцям.

Віталій Кличко

Нинішній мер Києва й успішний політик заробив симпатії вболівальників та майбутніх виборців саме незабутніми перемогами на рингу. Як і Володимира, в Німеччині Віталія швидко нагородили звучним прізвиськом. У його випадку — "Доктор Залізний Кулак". Кличко-старший відзначався умінням розраховувати ефективність удару, через що міг вичікувати помилку опонента з подальшим нанесенням непоправної шкоди. Сьогодні Віталій має намір розвивати свій похід в політику й не виключає виходу на загальноукраїнський рівень.

Ольга Харлан

"Одна з найкращих фехтувальниць за останні десять років" — таку характеристику Ользі Харлан дали провідні світові спортивні ЗМІ після чергової гучної перемоги. На рахунку Харлан шість тріумфів на чемпіонаті світу, вісім перемог на першості Європи. Вище визнання Ольга здобула за підсумками Олімпійських ігор у Пекіні в 2008-му, де їй підкорилася золота медаль. Витончена міць та разюча точність — це про Ольгу Харлан.

Еліна Світоліна

Тривалий час успіхи в тенісі обходили Україну стороною. Проте поява на корті Еліни Світоліної дає надію на швидку зміну тенденції. Світоліна ще не встигла стати Олімпійською чемпіонкою, проте вже має в своєму активі бронзову медаль всесвітніх ігор. Еліна була третьою ракеткою світу та записала в свій актив 16 перемог в турнірах WTA в одиночному розряді. І головне - її успіх надихає інших, саме тому в українському тенісі все тільки починається.