Головне

Де Динамо, де? 11 років тому Шахтар пробився у фінал Кубку УЄФА

07.05.2020 12:54 Valeriy Ruchka 1949 0
Де Динамо, де? 11 років тому Шахтар пробився у фінал Кубку УЄФА

Джерело - Чемпіон.

7 травня 2009 року. У другому півфінальному матчі Кубка УЄФА сезону-2008/09 в Донецьку зустрілися два найсильніші клуби України, донецький Шахтар і київське Динамо, щоб з'ясувати, хто з них зіграє в фіналі євротурніру.

Перший матч у Києві завершився внічию 1:1. На гол Артема Мілевського в першому таймі після перерви відповів Фернандіньо.

Через тиждень команди зустрілися в Донецьку на стадіоні Олімпійський у присутності 24 тисяч уболівальників.

Рахунок на 17-й хвилині відкрив бразилець Жадсон. Відразу після перерви, на 47-й хвилині, зрівняв рахунок у грі в протистоянні і в цілому форвард Динамо Ісмаель Бангура. Коли матч вже наближався до завершення і додаткового часу, Ілсіньо зробив сольний прохід, який вирішив долю путівки у фінал. На 89-й хвилині бразилець отримав діагональ на правому фланзі, увірвався в штрафну, прибрав на замаху Айїлу Юссуфа і точно пробив у дальній кут.

Шахтар вийшов у фінал Кубка УЄФА, який згодом виграв у Вердера, а після матчу Жадсон виголосив в телекамеру фразу, якій судилося стати легендарною.

"Де Динамо, де?" - прокричав у об'єктив камери бразильський півзахисник Гірників.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()