Головне

10 фактів про Артура Бетербієва. Що треба знати про майбутнього суперника Гвоздика

21.08.2019 14:52 Valeriy Ruchka 2086 0
10 фактів про Артура Бетербієва. Що треба знати про майбутнього суперника Гвоздика

Джерело - sport.ua.

Олександр Гвоздик 18 жовтня проведе перший об'єднавчий поєдинок в кар'єрі – проти Артура Бетербієва. Росіянин стане найсерйознішим суперником в кар'єрі українця.

1. Артур Бетербієв – чемпіон світу в напівважкій ваговій категорії за версією IBF. Завоював він титул два роки тому в поєдинку проти Енріко Келлінга. 

2. В професіонали Артур прийшов раніше, але боїв у нього на три менше, ніж в українця. У 2017 і 2018-му у Бетербієва всього по одному поєдинку, а Гвоздик в цей час якраз нарощував оберти.

3. Росіянин – дуже сильний панчер. Всі 14 його поєдинків завершилися достроково, причому лише один суперник побачив, як виглядає 12 раундів – як раз той самий німець Келлінг, в бою з яким Бетербієв став чемпіоном. Ще дванадцять суперників не добиралися далі п'ятого раунду і один – Олександр Джонсон – впав у сьомому.

4. Основна частина кар'єри росіянина пройшла в Канаді. У США він боксував лише чотири рази. Багато фанатів дуже хотіли побачити поєдинок Гвоздик – Бетербієв саме в Канаді, але поєдинок відбудеться в Філадельфії.

5. Гвоздик і Бетербієв вже зустрічалися в рингу, правда, в рамках любителів. В одному з турнірів їх бій тривав лише раунд:

"Ми вже билися з Гвоздиком на якомусь аматорському турнірі. Я не пам'ятаю всіх деталей. Здається, я зламав йому ніс або щось в цьому роді. Вони знялися після першого раунду", - розповідав Артур.

6. Артур також зустрічався і з іншим українським чемпіоном – Олександром Усиком. Обидва поєдинки відбулися в чвертьфіналі: спочатку чемпіонату світу, а потім Олімпійських ігор. Усик двічі переміг Бетербієва, але деякі фанати якось побачили там перемогу росіянина і до сих пір намагаються довести, що українець програв.

Бій Усик - Бетербієв на ЧМ-2011

Бій Усик - Бетербієв на ОІ-2012

До речі, в одному з поєдинків Усику навіть відрахували нокдаун у третьому раунді. Варто сказати, що дуже спірний, оскільки на повторі було не ясно, потрапив Бетербієв в стегнову кістку або нижче пояса.

7. Успіхи Артура на аматорському ринзі вражають: золото двох чемпіонатів Європи, золото і срібло двох чемпіонатів світу. На Олімпіаді на нього були великі ставки, але там він поступився Олександру Усику. На тій же Олімпіаді, але на одну категорію нижче Олександр Гвоздик взяв бронзу.

8. Гвоздик – найгучніше ім'я і найсерйозніший суперник для Артура, як і навпаки. У нього, як і у Олександра, є достатньо серйозні імена в послужному списку, але це або бійці на спаді, або ж просто пенсіонери.

9. У США на перемогу дають 50 на 50. Фанати кажуть, що тиск і фізична сила Бетербієва вражає, але також відзначають, що Гвоздик по-боксерському краще, а також більш витривалий. Багато хто схиляється до того, що бійці з такою силою удару навряд чи доведуть справу до суддівського рішення, тому ажіотаж навколо поєдинку відмінний.

10. Бетербієв менше Гвоздика. Він нижче на 6 см (188 см проти 182 см) і має менший розмах рук (192 см проти 185 см). Всі чекають, що з перших секунд Артур піде вперед, щоб нівелювати це переваги більш маневреного і навченого опонента.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()