Головне

Дадашев не перший. Бійці які померли після бою

Ми вирішили згадати, для кого ще зі спортсменів вихід на ринг став останнім у всіх сенсах слова
25.07.2019 14:00 Valeriy Ruchka 4149 0
Дадашев не перший. Бійці які померли після бою

У США помер російський боксер Максим Дадашев після травм, отриманих на рингу під час поєдинку з представником Пуерто-Ріко Сабріелем Матіасом. Боксеру зробили операцію, видаливши частину черепа і гематому мозку, але, через три дні після поєдинку, він помер, не приходячи до тями. 

Дуглас Дейдж

У 1998 році в Києві пройшов турнір з боїв без правил "Клан Мінамото проти збірної світу", де шість харківських спортсменів виступали проти чемпіонів світу в різних бойових мистецтвах. Одна із сутичок закінчилася трагічно, хоча сценарій був прописаний заздалегідь. У сутичці з Євгеном Золотарьовим, після декількох ударів в партері, американський рестлер постукав по підлозі і суперник його відпустив. Американець піднявся і стало ясно, що йому погано. Дугласа Дейджа відвезли в реанімацію. Через добу він помер - у нього обірвалася судина в мозку, що викликало крововилив. У спортсмена залишилося четверо дітей. Відтоді масштабні змагання з боїв без правил в Україні не проводять.

Сесар Гонсалес

51-річний мексиканський рестлер Сесар Гонсалес ( "Срібний Король") помер на рингу під час бою в Лондоні. Це сталося в травні 2019 року під час театралізованого шоу. На ньому рестлери виступали в акробатичному стилі в барвистих масках - лучадорі. Суддя і суперник Гонсалеса не відразу зрозуміли, що йому стало погано, адже рестлер програв за сценарієм поєдинку. Однак він не піднявся, хоча його суперник вже висловив бурхливу радість.

Причиною смерті бійця назвали серцевий напад.

Крістіан Дагіо

У листопаді 2018 року в Таїланді помер представник Італії Крістіан Дагіо. 49-річний боксер отримав нокаут від тайського спортсмена Дона Паруанга в останньому раунді, пропустивши кілька ударів. Рефері перервав бій, побачивши, що боксер відключився на рингу.

Дагіо надали першу допомогу на рингу і відправили до лікарні. Кілька днів він пролежав у комі, а потім помер. Причиною смерті стала травма мозку.

Скотт Вестгарт

Смертельним виявився вихід на ринг і для британського напівважковаговика Скотта Вестгарта в лютому минулого року. Він здобув перемогу над Деком Спеллману, але занадто важкою ціною. Поєдинок тривав 10 раундів, за які обидва боксери встигли побувати в нокдауні. У підсумку судді віддали перемогу Вестгарту за очками. Після бою 31-річний спортсмен втратив свідомість. Його терміново госпіталізували з підозрою на крововилив в мозок. Британець помер, не приходячи до тями.

Франциско Руїс

У 2017 році через травми помер 24-річний боксер з Сальвадора Франциско Руїс. Він боксував з Рікардо Кортесом. У 8 раунді Руїс отримав потужний удар і впав. Під час падіння він вдарився головою об настил. Спортсмену зробили складну операцію на мозку, але за п'ять днів він так і не вийшов з коми. Лікарі діагностували смерть головного мозку. Родичі Руїса прийняли рішення відключити його від системи життєзабезпечення.

Майк Тоуелл

Восени 2016 року 25-річний британський боксер напівсередньої ваги Майк Тоуелл помер від травм, отриманих в поєдинку зі своїм співвітчизником Дейлом Евансом.

У першому раунді поєдинку Тоуелл пропустив потужний удар і опинився в нокдауні. У п'ятому раунді стався ще один нокдаун, після якого рефері зупинив бій. Тоуелла винесли на носилках з рингу, а лікарі зробили висновок, що у нього крововилив у мозок. Деякий час після бою спортсмен дихав тільки за допомогою апарату штучної вентиляції легенів.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()