Головне

Найрезультативніший українець в НХЛ - Христичу 50!

Зараз Христич працює в ХК Кременчук.
23.07.2019 15:41 Valeriy Ruchka 2740 0
Найрезультативніший українець в НХЛ - Христичу 50!

Джерело - Чемпіон.

23 липня 2019 року свій 50-річний ювілей святкує найрезультативніший український хокеїст, який коли-небудь виступав в Національній хокейній лізі - Дмитро Христич.

Народився майбутній чемпіон у Києві. У 16 років почав грати за столичний Сокіл, а у 21 — став тріумфатором чемпіонату світу разом зі збірною Радянського союзу.

Після стрімкого кар'єрного злету Христич їде за Атлантику, підкорювати найпрестижнішу хокейну лігу світу — НХЛ.

З 1993-го українець захищав кольори Вашингтон Кепіталс, згодом виступав за Лос-Анджелес Кінгс, Бостон Брюїнс та Торонто Мейпл-Ліфс.

Його двічі запрошували на матч всіх зірок НХЛ — у 1997-му та 1999-му. Він тричі виводив на лід збірну незалежної України на чемпіонатах світу.

А на Зимових Олімпійських іграх у Солт-Лейк-Сіті у складі синьо-жовтої команди потрапив у десятку найсильніших національних збірних планети.

Дмитра Христича по праву вважають найяскравішою зіркою українського хокею. Його рекорд — 811 матчів у найсильнішій хокейній лізі планети — ще не вдалось побити жодному іншому українцеві, що коли-небудь грали у НХЛ.

У 2004-му він закінчив хокейну кар'єру. Але, як виявилось, без ключки в руках свого життя не уявляє.

У 2009-му колишній хокеїст зайняв 9 місце в Кубку України з гольфу, додавши до довжелезного переліку своїх регалій посаду віце-президента Федерації гольфу України.

Зараз Христич працює в ХК Кременчук.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()