Головне

Знай наших: шість тріумфів Харлан на чемпіонатах світу

21.07.2019 14:44 Valeriy Ruchka 1772 0
Знай наших: шість тріумфів Харлан на чемпіонатах світу

Напередодні українка Ольга Харлан вирвала перемогу в росіянки Софьї Вєлікой у фіналі чемпіонату світу з фехтування на шаблях.

Харлан стала шестиразовою чемпіонкою світу. Також українська фехтувальниця стала першою спортсменкою в історії шаблі, якій підкорилося 4 індивідуальних титули в шаблі.

Ми вирішили нагадати усі чемпіонські титули Ольги на світових першостях!

Все почалося 2009-го

Українські шаблістки, олімпійські чемпіонки Пекіну-2008, підтвердили статус найсильніших на планеті на чемпіонаті світу з фехтування, що відбувався турецькій Антальї, виборовши золоті нагороди в командній першості. У фіналі українки в складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Олени Хомрової та Ольги Жовнір впевнено взяли гору над збірною Франції. Про це повідомляє кореспондент ЗІКу.

Саме збірна України, перший номер світового рейтингу, вважалася головним фаворитом на перемогу. І підопічні заслуженого тренера Валерія Штурбабіна на всі сто відсотків виправдали прогнози фахівців та своїх вболівальників, яких з кожним турніром стає все більше. 

А от 2013-го Ольга завоювала золото уже в індивідуальному заліку. 

Цього ж року Харлан здобула нагороду і в командних змаганнях.

У фіналі українська четвірка у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Олени Вороніної, Аліни Комащук обіграла команду Росії з рахунком 45:44.

2017-го   у Лейпцигу українка у фіналі впевнено обіграла Аззу Бесбес з Тунісу з рахунком 15:5. 

Цьогорічний фінал був не таким легким, але Ольга Харлан знову на вершині світового фехтування.

 

 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()