Головне

Головний тренер Зірок Легіону: Гра - це шоу

25.01.2019 18:52 Максим Буйдин 2082 0
Головний тренер Зірок Легіону: Гра - це шоу

Джерело - Чемпіон.

Головний тренер Хіміка Віталій Степановський очолив команду Зірок Легіону. Напередодні Матчу всіх зірок Суперліги Парі-Матч він розповів, як проходить підготовка до гри і з яким настроєм його підопічні поїхали в Запоріжжі.

- Наскільки важливі такі ігри як Матч всіх зірок?

- Такі матчі, однозначно, мають бути. Для мене це вже другий досвід, я був головним тренером в Дніпрі два роки тому. Шоу вийшло дійсно приголомшливим. Приємно зустрітися в неформальній обстановці. Так, це більше шоу, але, тим не менш, він проводиться і для популяризації баскетболу, так що гра повинна бути якісною. До того ж ми граємо в Запоріжжі, де чудовий зал. Упевнений, він буде заповнений. Результат не так важливий, але я намагаюся завжди і всюди вигравати.

Звичайно, немає такої напруженої підготовки, відчуваєш себе на майданчику більш розслабленим. Практично як уболівальник дивишся за грою.

- Одного матчу в році досить?

- У всьому світі проводять по одному, як раз приблизно в ці дати. Думаю, цього достатньо. Можливо, варто запозичити досвід організації у інших країн, але збільшувати кількість таких ігор немає сенсу.

- Формат матчу збірна Суперліги Парі-Матч проти збірної України був би цікавий?

- А чи зможуть зібрати збірників? Ймовірно, після закінчення сезону таку гру вдалося б провести. Зараз дуже насичений графік. Добре б ще, щоб такий матч був благодійним.

- Чи всі тренери відпускають на матч гравців?

- Думаю, легко. Навіть ті гравці, хто їде взяти участь в конкурсі, з величезним задоволенням занурюються в цю атмосферу. Наш Кирило Марченко, наприклад, їде взяти участь в конкурсі триочкових і навіть питання не стояло про те, чи їхати. У нього очі горять.

- Тренерам спрощує роботу те, що в його команді багато гравців з його ж клубу?

- Гра все ж більше шоу, Суперкомбінація і завдань не буде, так що особливого значення це не має.

- Як проходить ігрова підготовка до подібного матчу?

- Зазвичай це одне тренування, на якій ставиш три-чотири взаємодії і даєш невелику установку на гру в захисті. Все тільки саме елементарне, щоб люди рухалися правильно і один-одного розуміли.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()