Головне

Навачок Кардіффа зник. Що відомо про літак та футболіста

23.01.2019 05:00 Валерій Ручка 3256 0
Навачок Кардіффа зник. Що відомо про літак та футболіста

Джерело - isport.ua.

У вівторок, 22 січня, головною новиною спортивного світу стало зникнення аргентинського нападника Кардіфф Сіті Еміліано Сала. Кілька днів тому він перейшов в клуб АПЛ і літав до Франції попрощатися з партнерами. Потім він повертався у свій новий клуб, але так і не долетів туди.

Першим професійним клубом Сала став французький Бордо, академію якого він закінчив у 2012 році, але не зумівши пробитися в основний склад клубу, переважно граючи в оренді, у 2015 році він перейшов в Нант за 1 мільйон євро.

У Нанті аргентинець став нападником основного складу і кумиром публіки. У поточному сезоні Сала забив 12 м'ячів в 19 матчах Ліги 1, поступаючись тільки Пепе з Лілля, а також Неймара, Кавані та Мбаппе з ПСЖ. Взимку Нант отримав пропозиції від Кардіффа і погодився продати свого найкращого бомбардира. Кардіфф заплатив 17 мільйонів євро, що стало рекордною сумою трансферу для британського клубу.

19 січня Сала підписав контракт з Кардіффом, дав інтерв'ю клубному каналу, і повернувся в Нант - попрощатися з партнерами. Напередодні ось таке прощальне фото зробив Еміліано з партнерами по Нанту.

Салу відвіз в аеропорт захисник Нанта Ніколя Паллуа. За інформацією 20minutes.fr, перед відправленням футболіст поскаржився своєму другові та колишньому одноклубнику Ніколя Паллуа, що переліт в Нант вийшов важким і він переживає за безпеку подорожі.

У понеділок о 19:15 за місцевим часом літак вилетів з Франції в Уельс, але через годину з невеликим пропав з радарів над Ла-Маншем в районі острова Гернсі, близько маяка Каскетс. Повідомляється, що пілот запросив посадку в аеропорту Гернсі, але на висоті 700 метрів диспетчер втратив з ним зв'язок. На борту було двоє людей - пілот і футболіст.

Це був невеликий приватний літак Piper-Malibu (виробляються з 1979 року, коштують від 1,5 до 3 мільйонів доларів). Він належав президенту Кардіффа.

"Коли ми перестали бачити літак, він був у 24-кілометрах від найближчого острова, а при тій висоті, на якій він летів, вони не могли пролетіти більше ніж 3-4 кілометри. Якби літак сів в зоні досяжності, їх би вже знайшли. Мені здається, що у них не було жодних шансів вижити", - розповів глава пошукової служби Джон Фітцджеральд. 

В Аргентині журналісти каналу Channel 5 News зв'язалися з батьком Еміліано Сали. Той в прямому ефірі сказав, що нічого не знає і ніхто з Нанта з ними не зв'язувався.

Президент Нанта Валдемар Кіта вранці повідомив, що клуб скасував всі тренування, а також матч Кубка Франції з Антантою. Це погоджено з Федерацією футболу Франції.

Кардіфф виступив з офіційною заявою, заявивши, що клуб також скасував тренування.

"Ми були шоковані, почувши, що літак пропав. Ми чекали Еміліано в Кардіффі минулого вечора, сьогодні він повинен був провести перший день з командою. Цього ранку ми вирішили скасувати тренування. Думки команди, тренерів і всього клубів знаходяться разом з Еміліано і пілотом".

До стадіону Кардіффа почали нести квіти.

На момент 19:30 за київським часом 22 січня пошуки літака були припинені через захід сонця. Пошукова операція відновиться на світанку.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()