Головне

Що чекає на українських боксерів у 2019 році

18.01.2019 17:05 Serhii Zaitsev 3056 0
Що чекає на українських боксерів у 2019 році

Джерело - xsport.ua.

2019 рік вже починає дарувати вболівальникам круті протистояння в світі профі-боксу. Так, 19 січня у Лас-Вегасі свій перший захист поясу WBA у напівсередній вазі проведе Менні Пакьяо, пізніше вже намічені бої Кроуфорд - Хан, Спенс - Гарсія, Бівол - Сміт-молодший, реванш Ковальова і Альвареса.

Що стосується українських боксерів, то всі наші володарі чемпіонських поясів (або претенденти на них) свої дуелі провели до нового року, і щодо боїв (Усика, Ломаченка, Далакян і Гвоздика) поки точної інформації немає (у Василя найбільша ясність - швидше всього квітень і боротьба за пояс IBF). Сергій Дерев'янченко, відбоксував у кінці жовтня, у березні буде битися з німцем Кулькана, однак, знову-таки, точної дати поки немає.

Пропонуємо наш невеликий прогноз, чого варто очікувати від світового профі-боксу в майбутні нам 12 місяців.

Усик - гроза у супертяжкій вазі

2019 рік покликаний стати для Олександра Усика дебютним в суперважкому дивізіоні. Якщо не з першого бою, то з другого точно. Хоча, нам здається, що з першого. Серед варіантів для дебюту - Луїс Ортіс, Олександр Повєткін, Адам Ковнацкі, Джаррел Міллер.

Як нам здається, шоу за участю Усика стане головним в одному з вечорів боксу від Matchroom Boxing в США, і цілком навіть ймовірно, що в суперниках буде Міллер. Другий, на нашу думку, варіант - Ортіс.

Перемога над одним з них дозволить українцю зміцніти у новій вазі.

Другий поєдинок українця ми прогнозуємо у Великобританії. Тут вже у суперниках може бути і Повєткін (він повинен провести два майбутніх бою в Королівстві), і Паркер (новозеландець добре дружить з Matchroom).

У підсумку, завершити 2019 й Олександр Усик може статусі реальної сили у супертяжах і претендента на один з титулів Ентоні Джошуа.

Ломаченко - чемпіон світу в трьох версіях в легкій вазі

Згідно із заявою Боба Арума американським ЗМІ, перший бій у 2019 році Василя Ломаченка повинен провести в квітні в Лос-Анджелесі проти переможця двобою Іса Чаніев - Річард Ком. Росіянин і ганець 2 лютого в андеркарді реваншу Ковальов - Альварес посперечаються за вакантний пояс IBF, після чого хтось із них поставить цей титул на кін бою з українцем. Ломаченко в свою чергу поставить пояса WBO і WBA.

У перемозі Василя в майбутньому бою ми не сумніваємося, а ось на другий бій на рік (99% що їх і буде два) з суперником вже не все так просто. За логікою повинен бути бій проти Майка Гарсії, однак, Бобу Арум складно домовиться промоутером Гарсії Елом Хеймон, а сам Гарсія буде битися в березні проти Спенса в уже п'ятому вазі.

Тому тут дуже несподівано (або для кого очікувано) може бути організований реванш проти Хорхе Лінареса. Венесуельський екс-чемпіон WBA після програного Василю поєдинку постійно говорить про бажання знову вийти в ринг з українцем. І навіть заявляє про свою перемогу.

Лінарес повернувся після програшу титулу, перемігши двоюрідного брата Мігеля Котто Абнера Котто, а 18 січня битиметься з мексиканцем Пабло Сезаром Кано. І навряд чи у нього будуть проблеми.

Як нам здається, перед Гарсією (бій з яким, на нашу думку просто зобов'язаний відбутися в 2020-м) реванш з Лінаресом - дуже навіть непоганий варіант. Правда, ще є багато розмовляє Теофімо Лопес, поєдинок з яким може дати багато в плані іміджу серед іспаномовного населення США (хоча адже і з Лінаресом теж).

Втім, прогнози прогнозами, а як воно буде, подивимося. Однак, з Гарсією у Ломаченко в 2019-м точно шляху не перетнуться.

Гвоздик об'єднає титули

Дебютний поєдинок у статусі чемпіона світу WBC Олександр Гвоздик, швидше за все, проведе, захищаючи свій титул. Варіанта два, які вже стали офіційними: Баду Джек або Маркус Браун. WBC повідомила громадськість, що саме в бою цих двох напівтяжів ніч з 19 на 20 січня буде визначено обов'язковий претендент на пояс українця.

А наступний бій у 2019-м, як нам здається, Гвоздик цілком може провести проти переможця реваншу Ковальов - Альварес або ж з тріумфатором протистояння Бівол-Сміт-молодший.

Ми прогнозуємо, що українець спершу захистить титул, а пізніше і візьме ще один.

Нагадаємо, що промоутер Усика невдовзі назве ім'я суперника українця.

Також, промоутер оголосив наступного суперника Ломаченко.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()