Головне

Про характер і забобони. Цікаві факти про Валерія Лобановського

06.01.2019 13:07 Валерій Ручка 3680 0
Про характер і забобони. Цікаві факти про Валерія Лобановського

Джерело - Чемпіон.

В цей день 6 січня 80 років тому народився видатний футболіст і тренер Валерій Васильович Лобановський

Ми зібрали декілька цікавих фактів про Валерія Лобановського, про які не так часто згадують.

Лобановський тренував збірні ОАЕ та Кувейту

Легендарний тренер київського Динамо Валерій Лобановський вперше в історії радянського спорту вивів клуб Динамо в гранди європейського футболу. 1975 року Динамо стало першою радянською командою, яка виграла Кубок володарів кубків і Суперкубок УЄФА.

У 1990 році Лобановський прийняв пропозицію стати тренером збірної ОАЕ з футболу. За два роки він зміг вивести команду на 4 місце на Кубку Азії - це був найкращий результат в історії збірної цієї країни. У 1994-1996 роках був тренером збірної Кувейту, яку зумів вивести на Кубок Азії 1996 року і привести до бронзи на Азіатських іграх 1994 - це так само найкращий результат команди.

Лобановський обожнював джаз

Гравцям і тренерському складу Динамо давали абонементи в театр Російської драми та в Оперний театр. Лобановський дуже любив влаштовувати для команди заходи на кшталт походів в кіно або екскурсії всякі. Він був людиною інтелігентною та ерудованою, прагнув і прищепити підопічним потяг до прекрасного. 

Ще Лобановський обожнював джаз. Йому з Чилі привезли рідкісні в той час пластинки з американським джазом. Він був дуже радий цьому подарунку.

Лобановський був дуже впертим

Про упертості Лобановського ходили легенди. Будь-яке рішення, яке він приймав, ставало остаточним і зворотної сили не мало. Дискусії були неможливі. Однією з улюблених приказок-афоризмів Валерія Васильовича була така: "Ми з розумінням ставимося до вашого нерозуміння. Але залишаємо його ... без уваги!"

Лобановський боявся цифри 13

Лобановський вірив в магічну сутність цифри 13 і забороняв футболістам виходити під цим номером на поле. Він особисто перевіряв комплекти одягу, і якщо знаходив футболку з написом 13, то викидав її в сміття.

По дорозі з роздягальні до поля Лобановський намагався не наступати ногою на лінії розмітки бігових доріжок і на тріщини в асфальті. Завжди ретельно переступав їх.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()