Головне

Святослав Михайлюк - найкращий український баскетболіст року. ВІДЕО

02.01.2019 07:00 Валерій Ручка 3669 0
Святослав Михайлюк - найкращий український баскетболіст року. ВІДЕО

Джерело - Чемпіон.

2018-й рік можна назвати вдалим для чоловічого баскетболу України.

По-перше. Зараз у збірній зібралися чи не найсильніші баскетболісти за часи незалежності. Українці досі мають реальні шанси, щоб потрапити на Чемпіонат світу й ведуть відчайдушну боротьбу. Найвизначніший матч українців 2018 року був проти Іспанії. Підопічні Євгена Мурзіна змогли переграти одну з найкращих команд на континенті з доволі впевненим рахунком – 76:65.

По-друге. Неймовірно радує виступ окремих гравців у своїх командах.

Це й Олексій Лень який змінивши Фінікс на Атланту закріпився в стартовій п'ятірці нової команди.

І Олександр Кобець, який спочатку допоміг Черкаським Мавпам вийти в груповий раунд Кубка Європи ФІБА, а потім також перебрався за океан. Підписавши угоду з Вашингтоном.

Ну і вже досвідчений Артем Пустовий, що з вересня грає в складі гранду європейського баскетболу - Барселоні.

Але безперечним проривом і найкращим українським баскетболістом за версією Чемпіона є Святослав Михайлюк.

Вихованець Черкаських мавп став хедлайнером всіх баскетбольних новин України.

Все через те, що 2018-го він обраний у другому раунді драфту НБА командою Лос-Анджелес Лейкерс. Командою, що є найпопулярнішою у світі баскетболу. Командою, в складі якої грали Кобі Браянт, Шакіл О'Ніл, Стів Неш і, звісно, грає теперішній король ліги Леброн Джеймс. 

10 липня Свят підписав трирічний контракт з Озерними на суму 4,6 млн доларів. 

І українець вже в передсезонній Літній Лізі НБА довів, що здатен грати в першій команді Лейкерс. Михайлюк став лідером Озерних та навіть вивів клуб з Лос-Анджелеса у фінал турніру набравши у півфінальному поєдинку 31 очко.

Що ж до збірної, то як не дивно, але він приїхав на надважливий матч проти Іспанії та став найрезультативнішим гравцем того поєдинку набравши 22 очки.

І нехай за основну команду Лейкерс він грає не так багато, але як тільки залучається у Д-Лігу то доводить, що він переріс цей рівень. У недавньому матчі українець набрав 47 очок за 34 хвилини ігрового часу. Це рекордний результат не тільки для українця, а й найбільша кількість очок від одного гравця цього сезону Ліги розвитку.

Це досягнення відзначив сам Леброн.

Тому варто чекати, що Свят може стати не просто основним в американському клубі, але і зіркою найсильнішої баскетбольної ліги світу.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()