Головне

Світоліна - найкраща спортсменка року за версією Чемпіона

31.12.2018 20:10 Валерій Ручка 3023 0
Світоліна -  найкраща спортсменка року за версією Чемпіона

Джерело - Чемпіон.

2018 рік видався дуже насиченим на яскраві спортивні події.

Чемпіон підбиває підсумки року, визначивши п’ятірку найкращих спортсменок 2018-го.

5 місце. Олена Костевич

Рік для української снайперки Олени Костевич видався напрочуд вдалим. Наша співвітчизниця виступила на Чемпіонаті світу в південнокорейському Чханвоні. Спочатку вона здобула бронзу в парному розряді у тандемі з Олегом Омельчуком. А згодом і сама здійнялася на найвищий щабель п’єдесталу пошани. Костевич не було рівних у стрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів. Окрім золота світової першості, на українку чекало визнання й на Батьківщині: у вересні її визнали найкращою спортсменкою місяця.

4 місце. Юлія Джима

Українська біатлоністка Юлія Джима опинилася на четвертій сходинці нашого рейтингу. Цей рік для біатлоністки приніс і шалені  злети, і  різкі падіння. Старт сезону 2017 – 2018 вона розпочала дуже впевнено, двічі поспіль здійнявшись на п’єдестал. Здавалося, цей настрій протримається до Олімпійських ігор у Пхьончхані.  Але спочатку Джиму приберегли на індивідуальну гонку, тому в спринті й у гонці переслідування вона участі не брала. Однак індивідуалка в неї теж не задалася – лише 20-е  місце.

Після Олімпіади Юлія ще раз здійнялася на подіум на етапі Кубка світу в спринті Холменколлена і навіть вела боротьбу за місце в ТОП-10 загального заліку Кубка світу. Втім через те, що українські спортсмени не відправилися на останній етап у Тюмень, про десятку можна було забути.

Новий сезон 2018 – 2019 року розпочався для Джими з тріумфу в індивідуальній гонці, але подальші гонки показали, що Юлія, як і вся українська команда, поки що далекі від оптимальних кондицій. Чи щось зміниться, покаже вже 2019  рік.

3 місце. Наталія Прищепа

Легкоатлетка Наталія Прищепа стала справжньою гордістю літнього змагального періоду серед дівчат. На чемпіонаті Європи з літніх видів спорту українка змогла тріумфувати  у забігові на 800 метрів та повторити досягнення дворічної давнини.

Подіум видався пам’ятним ще й завдяки тому, що одразу дві українки піднялися на п’єдестал. Бронзу здобула Ольга Ляхова.

На цьому Прищепа не зупинилася  й втрутилася в боротьбу за медалі ще й на турнірах у Польщі та Італії.

2 місце. Дар’я Білодід

Не менш вагомим цього року видався тріумф юної дзюдоїстки Дар’ї Білодід. Українка тріумфувала на дорослому чемпіонаті світу у віці 17 років та стала наймолодшою чемпіонкою з дзюдо. На чемпіонському шляху Дар’я не помічала ні олімпійських чемпіонок, ні чемпіонок світу минулих років.

Ще до  світової першості Білодід тріумфувала  на двох турнірах серії Grand Prix та Grand Slam і на Кубку Європи в Словенії. Всі ці здобутки допомогли нашій співвітчизниці очолити світовий рейтинг.

Ще одним чемпіонським акордом для юної українки став юнацький чемпіонат світу з дзюдо. Там їй знову не було рівних.

За свої досягнення Білодід отримала звання заслуженого майстра спорту України.

1 місце. Еліна Світоліна

Еліна Світоліна  – перший номер у нашому рейтингу і поки що четвертий у світовому. Протягом року українка натерпілася різного. Під час тріумфів прихильники співали дифірамби, під час невдач – жорстко критикували.  Але закрити рот критикам їй вдалося наприкінці сезону. Світоліна кваліфікувалася на підсумковий турнір, де без жодної поразки дійшла до фіналу змагань. Тріумф у Сінгапурі дозволив спортсменці здійнятися на четверту сходинку в рейтингу WTA. А спортсменці поставити нові цілі: здобути перемогу на турнірі серії Гранд слем та поборотися за звання першої ракетки світу.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()