Головне

У тіні Ломаченка та Усика: Артем Далакян - чемпіон світу WBA

15.12.2018 12:51 Phillip Hess 7912 0
У тіні Ломаченка та Усика: Артем Далакян - чемпіон світу WBA

Джерело - Чемпіон.

Артем Далакян став 11-м представником України, який досягнув у професійному боксі статусу чемпіона світу за версією однієї з 5 найпрестижніших версій. 24 лютого у США він переміг рішенням суддів досвідченого американця Брайана Вілорію та завоював титул WBA у найлегшій вазі (до 50,8 кг). 

Далакян, урожденець Азербайджану, батьки якого на початку 1990-х переїхали в Україну одразу після розгортання конфлікту у Нагорному Карабаху.

Далакян став в один ряд із Василем Ломаченком, Олександром Усиком та Олександром Гвоздиком, а це, нагадаємо, чинні чемпіони світу, на батьківщині про нього майже нічого не знали. Він не мав такого промоушену, як вищезгадані боксери, не мав стосунку до успіхів української збірної на аматорському рингу.

Усі свої бої у профі, крім зустрічі із Вілорією, етнічний азербайджанець проводив в Україні - спочатку у Донецьку, куди він переїхав з Дніпра ще у 10-му класі школи, а потім, після початку війни на Донбасі, у Києві та Броварах. 

Можливо, Далакян зміг би завоювати право виступати на Олімпіаді у Лондоні, яка стала тріумфальною для збірної України, проте вже влітку 2011 він провів перший бій у профі. У 2009 році Далакян взяв участь у чемпіонаті світу в Мілані, проте вибув із боротьби за медалі у першому ж колі, програвши...тайцю Амнату Руенроєнгу. До речі, цей боксер дійшов у підсумку до чвертьфіналу.

  Актуально: Трансляція Далакян - Леброн: дивитися онлайн.

Далі у кар'єрі Далакяна була перемога у чемпіонаті України-2010, а згодом - поразка у наступній першості від більш досвідченого та титулованого Георгія Чігаєва (на той момент він був чемпіоном Європи-2008), який вирішив перейти із категорії до 54 кг до ваги Далакяна. 

Зараз на його рахунку 17 перемог у 17 боях, з них - 11 нокаутом.  

Останню перемогу Далакян здобув у бою з тайцем Сірічаі Тайєном технічним нокаутом у 8-у раунді.

Далакяну звісно не уникнути порівнянь із Ломаченком. Хоча б через те, що той значно ближчий за габаритами до нього, ніж, наприклад, Усик. Проте очевидно, що, як і Ломаченко, Далакян вміє обрати правильну тактику на поєдинок і не кидатися у рубку, яку так часто люблять боксери цих вагових категорій. Так, Артем не такий рухливий, як Василь, не вміє так майстерно змінювати дистанцію, як це робить його більш зірковий колега, проте в атаках так само вибуховий. 

До речі, Далакяна схожий на Усика в одному: він, як і Олександр прийшов у бокс вже у підлітковому віці, а не так, як Василь Ломаченко, який вдягав рукавички ще шестирічним хлопчаком. Проте на цьому порівняння завершуються, адже Усик до боксу серйозно займався футболом, а от Артем відчув настрій єдиноборств у тхеквондо та боротьбі.  

Сьогодні Артем Далакян буде в черговий раз захищати титул WBA у найлегшій вазі (до 50,8 кг). Його суперником буде Грегоріо Леброн з Домінікан.

Нагадаємо, стало відомо, хто покаже бій Далакян — Леброн.

Також, Далакян та Леброн зробили вагу перед чемпіонським боєм.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()