Головне

Як телеканали Ахметова пробили чергове дно. ВІДЕО

16.08.2018 21:26 Андрій Твердохліб 8425 2
Як телеканали Ахметова пробили чергове дно. ВІДЕО

Джерело - Чемпіон.

Широкий резонанс викликав сюжет телеканалу Футбол 1, у якому ведучий Футбол NEWS Віталій Плецан не просто пригадав історію майже 20-річної давнини - так званий "Шубний скандал", але й розставив акценти, звинувативши ФК Динамо Київ у нечесній грі.

Але про все по порядку.

Результат, а точніше, суддівство в матчі 3-го кваліфікаційного раунду ЛЧ між Динамо та Славією визвав різку критику з боку голови правління чеського клубу Ярослава Тврдіка. Який фактично звинуватив Григорія Суркіса у лобіюванні інтересів Динамо та закликав звільнити його з посади Пешого віце-президента організації.

"Судді грубо вплинули на обидва матчі. Віце-президент Григорій Суркіс повинен піти у відставку, і УЄФА не повинен дивуватися тому, що фанати правильні речі скандували пов'язані з його ім'ям", - написав Тврдік.

Щоправда потім твітт було видалено.

Але це була лише підводка, до головного. Далі ведучий Футбол NEWS пригадав "Шубний скандал" та її фігурантів - Ігора Суркіса та Василя Бабійчука.

Коротко нагадаємо суть справи.

13-го вересня 1995 року в матчі Ліги чемпіонів київське Динамо мінімально переграло Панатінаїкос з рахунком 1:0. Після матчу іспанський арбітр Антоніо Лопес Ньєто написав рапорт про те, що йому була запропонована хабар - дві норкові шуби і 30 тисяч доларів. І назвав імена Ігоря Суркіса і Василя Бабійчука. Після слухання справи на засіданні контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА президент "Динамо" Ігор Суркіс і генеральний секретар клубу Василь Бабійчук були довічно усунені від футболу, а клуб отримав трирічну дискваліфікацію з єврокубків.

Динамо була подана апеляція, яку задовільнили. Дискваліфікація була скорочена до одного року, а Суркіс повернувся в футбол.

"І ось знову Динамо звинувачують в нечесній грі, а Суркіса-старшого закликають покинути свій пост", - зазначив Плецан.

"І це наслідки лише 3-го кваліфікаційного етапу, не раунду плей-офф і тим більше не групового етапу", - наголосив ведучий.

"Вочевидь взяти участь у груповому етапі ЛЧ Суркіси прагнуть будь-якою ціною", - зробив висновок Плецан.

Ось такий сюжет, в найкращих традиціях Геббелсь ТВ, український телеканал зробив про українську команду...

Кому це потрібно, а головне навіщо, думаю, питання, більш ніж, риторичне!

Що стосується заяви голови правляння Славії, то чеська Федерація футболу різко засудила слова функціонера.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()