Головне

Гвардіола vs Клоп, або хто стане чемпіоном АПЛ?

12.08.2018 21:00 Phillip Hess 2948 0
Гвардіола vs Клоп, або хто стане чемпіоном АПЛ?

Джерело - Champion.com.ua.

Перший тур АПЛ завершився, а отже вже можна робити якісь висновки.

1. Хто стане чемпіоном

Після першого туру впевнено відіграли лише 2-і топ команди - це Ліверпуль та Ман Сіті. Челсі, до уваги не беремо, адже вони грали проти Хадерсфілда.

Ман Сіті в цьому сезоні виграв у Челсі в Суперкубку, а тепер вони впевнено розібралися з оновленим Арсеналом. 

На мою думку, така впевнена гра протягом усього сезону принесе підопічним Гвардіоли другий титул поспіль.

Єдиною на мій погляд командою, яка може боротися з городянами - це Ліверпуль, і підопічні Клопа довели це в матчі проти Вест Гему.

По-перше, "мерсесайдці" провели чудову трансферну компанію, перекрили проблемні позиції в центрі, а також флангові захисники вийшли на непоганий рівень.

По-друге є зіграний склад, а також Даніель Старідж, який може стати найкращим джокером АПЛ, головне, щоб не було травм.

Дивлячись на конкурентів - Тоттенгем, Арсенал, Ман Юнайтед, Челсі, складається враження, що в АПЛ буде боротьба за першу позицію і Лігу Чемпіонів.

2. Хто потрапить в зону єврокубків.

Тут все набагато складніше. МЮ, Челсі та Тоттенгем виграли свій перший матч, а Арсенал програв МС, але Челсі зробили це більш переконливо.

Напевно "пенсіонери" і посядуть третє місце. 

Перша причина цьому - це Мауріціо Саррі. Італієць проповідує атакувальний футбол, що може принести результат, проти середняків АПЛ, а це майже пів чемпіонату.

Також Саррі зміг зберігти лідерів, хоча чутки відправляли і Азара і Канте в інші клуби. Саме Азар стане ключовим гравцем в цьому сезоні, не дивуйтеся, якщо він стане найкращим гравцем турніру.

Четверте місце я би віддав другій команді з Манчестеру. Все ж таки гра Моуріньо дає результат, але навряд чи він зможе показувати хорошу гру проти прямих конкурентів.

П'ятим, на мою думку, стане Арсенал. Наврядчи Емері покаже щось гірше ніж Венгер, і хоча розпочав Унай з поразки, критика його ніколи не зупиняла.

Останніми у великій шістці стануть "шпори". Перша причина цьому - жодниг трансферів. 

У Почетінно є лише один оптимальний склад, а перша гра вже показала, що лідери вже втомилися і форму будуть набирати по ходу сезону.

Якщо Тоттенгем добре відіграє проти прямих конкурентів, то може розраховувати на позиції вище, але більш вірогідно, що вони можуть вилетіти з великої шістки.

3. Хто посяде останнє єврокубкове місце.

І ось тут вже дійсно багато претиндентів.

Хочеться вірити, що сьомим буде Вест Гем з Ярмоленко, але перший матч показав, що Пелегріні треба ще багато працювати.

Другі, як завжди це Евертон. "Іриски" кожен рік мають амбіції влізти в шістку, але з кожним роком в них це виходть все гірше і гірше.

Треті, на мій погляд, це Вулвергемптон. "Вовки" вже зіграли в нічию 2:2 з Евертоном, а це наштовхує на думку, що вони будуть боротися за Лігу Європи.

Також, я хотів би, щоб за це місце боровся Крістал Пелес. Команда має багато сильних виконавців, а також непоганого тренера. В першому турі вони здобули впевнену перемгу над Фулгемом, який я хотів ставити на це місце перед першим туром.

4. Хто займе середину таблиці.

Розпочнемо з Лестера. До останнього я думав, закинути Лестер в боротьбу за єврокубки, але чомусь мені здається, що "лиси" проваляться. 

Вони втратили головного лідера - Ріяда Мареза, а як показує практика Лестер не дуже добре витрачає гроші зароблені на трансферах.

Далі йде Ньюкасл. "Сороки" показали непогану гру проти Тоттенгему, а також в них є сильний тренер, який вміє працювати на трансферному ринку. Якщо вони наберуть оберти протягом сезону, то можуть зайти і вище.

Наступним йде Фулгем. "Дачники" непогано закупилися, і я гадав, що вони можуть стати такою ж сенсацією, як і Вулвергемптон, але в матчі проти "орлів" Фулгем розчарував, але свою 13-у сходинку вони посядуть.

Також сюди потрапить Уотфорд. "Лосі" непогано проявляли себе в деяких матчах минулих сезонів, але досвіду їм все ще не вистачає. В стартовому турі вони обіграли Брайтон, але це не дуже показовий результат. "Чорно-жовті" можуть здивувати, як в хорошому плані, так і в поганому.

Замкне таблицю Борнмут. Команда перемогла в першому матчі, а також вони непогано виступали в минулому сезоні, але серйозного підсилення не було, а от суперники зробили ряд успішних трансферів.

5. Хто буде боротися за збереження прописки.

Менш вірогідно, що це стане Бьорнлі. Все ж таки команда виступає в Лізі Європи, але як в минулому сезоні їм пророкували виліт, так і в цьому не треба думати, що вони стануть новим Лестером.

Також за крок до вильоту залишиться Саутгемтон. Дивно, але я просто не бачу цю команду в Чемпіоншипі. "Святі", як і в минулому сезоні будуть до останнього боротися за збереження прописки.

Залишається трійка невдах. Найвище буде розташовуватися Хадерсфілд. Команда показала непогану гру в минулому сезоні, але кардинально вони нічого не змінили, на відмінну від суперників, команда сенсаційна, але завжди щастити не буде.

Передостаннє місце посяде Брайтон. Тут вже буде вирішувати лише вдача, але Брайтон більш досвідчена команда, тому я їх ставлю на 19-у сходинку.

Останніми стануть хлопці з Кардіфа. Команда не досвідчена, вони потерпіли поразки в першому турі, в них немає зіркових виконавців. Врятувати їх може лише самовіддача, і хороша гра проти прямих конкурентів.

Загалом таблиця вийшла така:

1. Манчестер Сіті

2. Ліверпуль

3. Челсі

4. Манчестер Юнайтед

5. Арсенал

6. Тоттенгем

7. Вест Гем

8. Евертон

9. Вулвергемптон

10. Крістал Пелес

11.  Лестер

12. Ньюкасл

13. Фулгем

14. Уотфорд

15. Борнмут

16. Бьорнлі

17. Саутгемтон

18. Хадерсфілд

19. Брайтон

20. Кардіф

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()