Українська правда

"Харцизьк" відповів на звинувачення у погрозах суддям

Сергей Шемшученко — 14 лютого 2013, 14:40

Представники клубу вищої ліги БК "Харцизьк" нарешті офіційно відреагували на ситуацію щодо зняття дискваліфікації з команди, чиї керівники нібито погрожували арбітрам гри з БК "Авантаж-Політехнік".

Офіційний сайт "Харцизька" оприлюднив заяву президента клубу Юрія Дегтярьова.

"В кінці січня - початку лютого 2013 року в соціальних мережах і деяких засобів масової інформації спортивна громадськість почала обговорювати чутки про "тиск на суддів" та "бандитського свавілля" з боку представників БК "Харцизьк".

Ніяких протизаконних дій проти суддів не було і бути не могло! Вивезення суддів на будмайданчик НЕ БУЛО! Мала місце тільки емоційна поведінка на майданчику президента клубу, що виразилося в бурхливому обуренні суддівським свавіллям, яке кардинально вплинуло на результат гри.

Беручи до уваги чутки і безапеляційні скарги суддів директорат чемпіонату України прийняв рішення про дискваліфікацію клубу, що виходить за рамки регламентуючих документів і перевищує повноваження даного органу. На дане рішення дДиректорату БК "Харцизьк" подав апеляцію до ФБУ.

Ми вважаємо, що всі звинувачення на адресу БК "Харцизьк" - вигадка. Таким чином судді намагаються відвернути увагу громадськості від своїх непрофесійних дій та численних помилок, що вплинули на результат цієї гри, з метою приховування істинних проблем у суддівстві, які серйозно і давно турбують українську баскетбольну громадськість.

БК "Харцизьк" стурбований тим, що відбувається, не може і не має права не відреагувати на ці звинувачення, щоб захистити своє чесне ім'я і спортивне майбутнє 15 українських баскетболістів і понад 200 дітей, що займаються в секціях БК "Харцизьк" в 5-ти провінційних містах Донецької області.

Те, що відбувалося на грі 6 туру Вищої ліги між командами БК "Харцизьк" і "Авантаж-Політехнік", можна назвати суддівським свавіллям і упередженим ставленням до команди-дебютанти чемпіонату, несподівано і небажано для багатьох опинилися в лідерах Першості", - йдеться в заяві.

Повний текст звернення клубу до громадськості можна переглянути за цим посиланням.