Українська правда

НБА вводить відеоповтори у суддівстві

Сергей Шемшученко — 24 жовтня 2008, 09:43

Рада генеральних менеджерів команд НБА вирішила схвалити використання відеоповторів у новому сезоні. Таким чином, судді отримали можливість переглядати суперечливі епізоди, що дозволить їм, зокрема, точно встановлювати, чи наступив гравець на триочкову дугу при виконанні далекого кидка. Також тепер арбітри зможуть переглядати моменти з фолами у момент кидка, щоб визначити місце, де сталося порушення, до семиметрової лінії або всередині неї, і карати, відповідно, двома або трьома штрафними кидками.

"Це дуже важливо, особливо у кінцівках матчів, - наводить АР слова головного тренера "Лос-Енджелес Лейкерс" Філа Джексона. - Триочкова лінія з'явилася 30 років тому, і з тих пір періодично виникають помилки з визначенням кидка. Хоча, звичайно, все це частина гри, як заступи за лицьову лінію або порушення правил трьохсекундної зони".

Також відеоповтори застосовуватимуться для визначення кидків, проведених одночасно з сиреною про закінчення чверті та інших суперечливих моментів, пов'язаних з помилками хронометражу у кінцівках матчів, пише газета "Спорт-Експрес".