Українська правда

Олександр Волков: Про призначення Мельничука не шкодую

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 11:11

Президент Федерації баскетболу України прокоментував поразку збірної України від команди Бельгії (58:76):

- Нашим молодим гравцям як і раніше не вистачає досвіду. Немає відповідальності за результат - можуть вистрілити, з'являється цей вантаж - виникають проблеми. Проблеми із здоров'ям у Дроздова і Ліщука, плюс травма Буцького і результат ви бачите. Складно постійно перебудовуватися, коли той же Артур пропускає якийсь матч, потім знов повертається. Бельгійці краще організовані, награють свій склад роками, діють в одному ключі...

Жахливо, звичайно, що доводиться боротися за виживання. З'являється молодь, з якою можна пов'язувати певні надії і цим талантам потрібно допомогти розкритися. Стати лідером в клубі - одне, а ось зайняти таку ж позицію в збірній - інший варіант. Характер цієї збірної пробивався, але, на жаль, далеко не в кожному матчі, а це відчуття необхідно закріплювати.

Не шкодуєте про те, що на пост головного тренера збірної був призначений Валентин Мельничук?

- Ні, не шкодую. Йому вдалося створити в команді хороший мікроклімат, цей фахівець розуміє до чого прагне і робить свою роботу добре. У цій ситуації, вихід у фінальну частину Євро-2009 був би чимось з області фантастики, а так все відносно логічно, враховуючи все ті складнощі, з якими довелося зіткнутися. Наша велика проблема - відсутність конкуренції на кожне місце в збірній, куди потрапляють не пройшовши сито відбору, а через чиюсь травму.

Мельничук - досвідчений тренер, якому вдалося добитися дисципліни в команді, та і по підготовці федерацією були виконані всі побажання. Сподіваюся, що на цей раз ми досягли дна і тепер зможемо, відштовхнувшись, почати підніматися з дна.

basket.com.ua