Українська правда

Українці зіграють проти угорців, чехів та естонців за місце в еліті

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 09:55

Після закінчення кваліфікації Євробаскета-2009 збірні Сербії, Македонії, Туреччини і Великої Британії отримали місця у фінальній частині турніру як переможці груп. Латвія, Ізраїль і Болгарія стали трьома кращими командами, що зайняли другі місця, і також зіграють в Польщі.

Безпосередньо у фінальний турнір кваліфікувалися кращі команди за підсумками Євробаскета-2007: Росія, Іспанія, Литва, Греція, Німеччина, Хорватія, Словенія і команда країни-господаря першості - Польща.

Ще шість збірних (Франція, Боснія і Герцеговина, Італія, Португалія, Фінляндія і Бельгія) у додатковому кваліфікаційному раунді (з 5 по 30 серпня 2009) розіграють останню путівку на Євробаскет-2009. Україна, так само як і Чехія, Угорщина та Естонія, зіграє у втішному турнірі. Два невдахи останнього покинутий елітний дивізіон.

Нагадаємо, вчора у Києві чоловіча збірна України була розгромлена збірною Бельгії (58:76) в останньому турі відбірного турніру на Євробаскет-2009 і посіла останню сходинку квартету у групі С.

Жеребкування групового етапу чемпіонату континенту відбудеться 8 листопада у Варшаві.

Краща збірна Європи буде визначаться з 7 по 20 вересня 2009 року у Варшаві, Познані, Вроцлаві, Гданьську, Бидгощі, Лодзі і Катовіце, нагадує офіційний сайт ФІБА-Європа.