Українська правда

Спортивна аналітика та прогнози для ставок: як стати успішним беттером

— 28 жовтня 2023, 10:33
Спортивна аналітика та прогнози для ставок: як стати успішним беттером

Прогнози на спорт — це не успіх чи інтуїція. Тут все підкоряється законам ймовірності та статистики. Чуття відіграє не останню роль, але правильний аналіз матчів збільшує шанси на успіх. Як отримувати не лише задоволення від ставок, а й дохід? Читайте нашу статтю до кінця.

З чого розпочати свій шлях

Хороша новина: спортивним аналітиком стають, а не народжуються. Тому кожен бажаючий навчатися і розвиватися у цій сфері має можливість проявити свої здібності. Спеціального навчання не потрібно і навіть не потрібно бути професійним спортсменом. Головне — полюбити цю справу та присвячувати йому час. Правда, тут є велике "але": якщо ви хочете стати успішним беттером і добре розумітися на аналітиці, недостатньо укласти парі і подивитися матч. Необхідно витрачати кілька годин на день, щоб досягти позитивного результату на ставках.

Як тільки ви приймете рішення займатися аналітикою, вам потрібно буде робити велику роботу, а саме стежити за історією команд, гравців, матчів. Доведеться займатися цим у вихідні, святкові дні, у відпустці та будь-якої вільної хвилини. Графік визначається спортивними подіями. Букмекерські компанії, наприклад, Bet 365,, заздалегідь публікують найближчі та майбутні матчі з різних видів спорту. Тому спочатку можна зареєструватися на беттінг-майданчиках.

Також слід вибрати для себе один вид спорту, який найбільше вам до вподоби. В Україні популярні футбол, баскетбол, волейбол, теніс, а також кіберспорт. Наприклад, букмекер Bet365 пропонує багато ігрових ліній, зокрема екзотичних для нашої країни: бейсбол, регбі, кіберспорт.

Ви можете також знайти безкоштовні прогнози від інших аналітиків. Інформація про них публікується на різних інтернет-ресурсах, тематичних форумах та у закритих групах соціальних мереж.

Пам'ятайте: всього й одразу домогтися не вийде. Не турбуйтеся, якщо ви не відразу визначите результат матчу.

7 правил успішного беттера

Багато новачків піддаються азарту та закидають аналітику. Повертайтеся до порад, які запропоновані нижче, щоб не збитися з правильного шляху.

  1. Дотримуйтесь стратегії. Розробіть чітку стратегію, що базується на аналізі та дослідженнях. Використовуйте різні види ставок залежно від вашої стратегії (прямі ставки, фори, тотали тощо).

  2. Повертайтесь до бази. Недостатньо вивчити "вилки", "валуї" та "коридори", про них потрібно пам'ятати постійно. Якщо ви не розумієте або забуваєте про перевагу над лінією, вам краще залишити беттінг і спробувати удачу, наприклад, у гемблінгу.

  3. Вивчіть основи аналітики, постійно їх удосконалюйте. Аналітика – це цифри, статистика, ймовірність. Вам не обов'язково розбиратися в конкретному виді спорту. Щоб досягти успіху в беттінгу, треба вміти працювати з великим статистичним масивом даних.

  4. Забувайте про минулі ставки. Неважливо, ваша ставка виграла чи програла, ви повинні відключити емоції від перемоги чи поразки. Деякі беттери при успіху забуваються, починають надто ризикувати та переоцінювати свої сили. У разі невдачі гравцями часто рухає бажання відігратися, що призводить до низки непідготовлених ставок.

  5. Настройтесь на довгий шлях. Беттінг - це не лотерея. Ви повинні щодня шукати ставки з перевагою над лінією, працювати над собою та своїми навичками. У онлайн-ставках все змінюється дуже швидко: ви можете виграти сьогодні, але завтра ніхто цього не гарантує.

  6. Підтримуйте здоровий баланс. Ставки на спорт мають бути формою розваг, а не основним джерелом доходу. Не ризикуйте грошима, які ви не можете дозволити собі витратити. Плюс, щоб не втомлюватися від аналітики, ставтеся до неї як до захоплюючого хобі.

  7. Керуйте власним бюджетом. Встановіть ліміт суми, яку ви готові витратити. Розділіть ваш бюджет на одиниці ставки, наприклад, 1–2% від загальної суми. Не ставте надто багато за один раз.

Не забувайте, що ставки на спорт це форма розваги, тому намагайтеся насолоджуватися процесом, незалежно від результату. Не варто розглядати їх як спосіб швидкого збагачення. На отримання стабільного доходу потрібен час.

Чи можна заробити на ставках?

Безперечно, так. У світі беттінгу багато прикладів, коли гравці заробляють на ставках і стають професійними капперами. Але ніхто не зможе дати гарантії виграшу. Навіть досвідчені гравці іноді програють, тому ставитися до беттінгу як до основного джерела доходу не варто.

Щоб мінімізувати ризики, треба знати останні події у світі спорту. Також рекомендується порівнювати коефіцієнти у різних букмекерів, щоб знайти найвигідніші пропозиції. Плюс, багато букмекерських контор пропонують бонуси активним гравцям і новачкам. Розгляньте умови, які пропонують букмекери типу Bet365, Vbet, FavBet. При грамотному розподілі ресурсів та застосуванні своїх навичок, ви зможете досягти успіху.

Не бійтеся програвати. Майстерність народжується у практиці, а практика — у постійній дії. Не засмучуйтесь, якщо програєте кілька разів. Просто продовжуйте вчитися та вдосконалюватися.