Головне

Хто вона, найкраща тенісистка планети Наомі Осака

27.01.2019 10:00 3072 0
Хто вона, найкраща тенісистка планети  Наомі Осака

Джерело - Чемпіон.

Японська тенісистка Наомі Осака у фіналі Australian Open перемогла Петру Квітову і здобула титул чемпіонки турніру. 21-річна показує неймовірно зрілий і агресивний теніс. Хто ж вона Наомі Осака?

Її батько народився в сім'ї іммігрантів з Гаїті, яка проживала в Нью-Йорку. У 1990-х він поїхав вчитися до Японії, де познайомився з Тамакі Осака - мамою майбутньої чемпіонки. У той час іноземних студентів в країні було не так багато, і, звичайно, він відразу привернув увагу Тамакі. Пара почала зустрічатися таємно, кілька років приховуючи свої відносини від батьків. Батько Тамакі був категорично проти стосунків доньки з афроамериканцем. Шлюб з іноземцем прирівнювався до ганьби для сім'ї Осака. Але дочка батька слухати не стала і вийшла заміж, через що була вигнана з сім'ї. Примиритися з батьком їй вдасться лише через 15 років.

Молода сім'я перебралася в місто Осаку, де у них народилися дві дочки. Віджартовуючись, відповідаючи на питання журналіста, Наомі розповіла, що прізвище Осака дісталася їй від міста, в якому вона народилася. Нібито всім дітям, народженим в цьому місті, дають таке прізвище. Насправді батьки вирішили дати дівчаткам прізвище матері, щоб уникнути проблем зі зніманням житла і вступом до школи. Але вчитися в Японії їм не довелося.

Леонард загорівся мрією виховати зі своїх дочок великих тенісисток. Сам він в теніс професійно ніколи не грав, але це не завадило йому побудувати план по перетворенню Марі та Наомі в чемпіонок. Перше, що він вирішив зробити для його реалізації, - переїхати з сім'єю в Америку, де були доступні спортзали та безкоштовні громадські корти. Вивчивши кілька десятків навчальних посібників і навчальних DVD-дисків по грі в теніс, він змушував дівчаток розігрувати сотні, потім тисячі м'ячів. "Я не пам'ятаю, щоб мені подобалося відбивати м'ячі, - зізналася якось Наомі. - Головне, що я хотіла, - перемогти сестру ".

Незабаром мрія батька стала і мрією Наомі. Вона багато годин проводила за тренуваннями, а головним її мотиватором в спорті було бажання стати як Серена Вільямс.

І от зараз вона не як Серена, вона краще. Наомі Осака - найкраща тенісистка планети.

Коментарі ()