Головне

Чому Іспанія програла Росії на ЧС-2018: названо причину

07.07.2018 09:49 3986 0

 Фернандо Йєрро (ліворуч) припустився декількох кадрових прорахунків

Збірна Іспанії поступилася Росії дорогою в 1/4 фіналу ЧС-2018, програвши у серії післяматчевих пенальті, через кадрові прорахунки тренерського штабу.

Про це заявив колишній тренер росіян, екс-півзахисник Барселони у середині 1990-х років Ігорь Корнєєв. 

"Іспанці можуть мільйон разів торкатися м'яча за гру, але треба подякувати містера Йерро, який трохи не розібрався зі складом на гру. Як можна розірвати "автобус" (суто захисну модель гри - ред.) без флангів? Тільки на краях можна знайти шляхи", - каже Корнєєв. 

"Можна було б поставити в склад Іньєсту, умовного швидкого Васкеса, прибрати кілька гравців центральної зони. Навіть можна розміняти того ж Піке на більш атакуючого гравця. Варіанти були, але Іспанія вийшла на поле з повною відсутністю вертикалі. Зазвичай іспанці грають вперед, а тут вони катали м'яч. Я б порівняв це з забігом легкоатлета, який біжить по колу і нікуди з цього кола не вибереться", - вважає спеціаліст. 

Нагадаємо, що основний час поєдинку завершився унічию 1:1, тоді як у серії післяматчевих пенальті більш надійно зіграв воротар росіян Ігорь Акінфєєв.

Корнєєв вважає, що Йєрро також не вгадав із замінами.

"Таке відчуття, що у Йерро взагалі був відсутній план Б. Заміна Діегу Кости теж є необґрунтованою, він не зіграв погано, до нього просто не доходили м'ячі. До речі, якщо згадати гру іспанців з Португалією, то після відходу Кости все зруйнувалося і португальці зрівняли рахунок. Чому не грав Тіагу Алькантара? Чому було обрано Коке? Коке - прекрасний футболіст, але, при всій повазі, не з ним потрібно розривати автобус. Перемога Росії сталася через дві причини: А) прекрасний план нашої збірної на гру; Б) нерозторопність головного тренера збірної Іспанії", - цитує Корнєєва sport-express.ru.

Нагадаємо, після матчу з Росією стало відомо, що завершив виступи за збірну Іспанії Андрес Іньєста

Коментарі ()