Головне

Моурінью про фінал Франція - Хорватія: Після такого пенальті не думаю, що це мій вид спорту

16.07.2018 08:30 9267 0
 

Головний тренер Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью вважає, що 11-метрового у фіналі ЧС Франція - Хорватія (4:2) не було.

"Після такого пенальті я не думаю, що це мій вид спорту. Я за систему VAR, але не в такому вигляді. Я підтримував введення системи відеоповторів, коли вона чітко відстежує серйозні помилки, щоб їх не було. Але зараз це інша концепція: одні можуть думати, що є привід для пенальті, а інші - ні", - сказав фахівець.

"Зараз не було чітко видно, що була помилка. Як Перішич міг стрибати, тримаючи руки по швах? Як він міг зреагувати, коли в метрі від нього французький гравець? Це фінал, не рядовий матч, і рішення на основі VAR може вплинути на гру. Якби м'яч летів у ворота і Перішич зупинив би його, тоді був би сенс оскаржити рішення. Але це було ненавмисно. За це призначати пенальті було необгрунтовано. Для мене цей ЧС залишиться в пам'яті як ЧС імені VAR", - продовжує Особливий.

"Сербія вилетіла, тому що їй не дали пробити пенальті. Тепер у фіналі те ж саме. Я б хотів, щоб один мій гравець із Франції (Погба - прим.) повернувся чемпіоном світу. Але неправильно призначати такі пенальті", - наводить слова Моурінью RT.

Нагадаємо, що збірна Франції отримає 38 мільйонів доларів за перемогу на ЧС-2018.

Коментарі ()