Головне

Франція - Хорватія: анонс фінального поєдинку ЧС-2018. ВІДЕО

15.07.2018 04:10 9343 0
Франція - Хорватія: анонс фінального поєдинку ЧС-2018. ВІДЕО

На чемпіонаті світу залишилося зіграти один матч. Після 62 ігор чемпіонату, які подарували нам драматичні сюжети, інтригуючі розв'язки, неперевершені голи та море емоції, залишилося дві команди.

Напевне, хорвати не проти взяти реванш за прикру поразку 20-річної давнини в півфіналі ЧС-1998. Тоді, як ми пам'ятаємо, дубль Ліліана Тюрама приніс перемога триколірним з рахунком 2:1. Гол за хорватів у тій грі забив легендарний Давор Шукер, який наразі очолює Хорватську федерацію футболу.

Але повернемося до справ сьогоднішніх. Французи досить впевнено дійшли до фіналу, маючи певні труднощі, лише у півфінальній грі проти Бельгії. У всіх же інших матчах підопічних Дешама, не покидало відчуття, що команда грає в економ-режимі. Французи раціонально використовували свої сили, прибавляючи лише в тих ситуаціях, коли було потрібно.

До того ж збірна Хорватії напередодні фіналу втратила одного зі свої лідерів Івана Перишича, який отримав ушкодження у грі проти Англії. Сам же керманич балканців Златко Далич не безпідставно заявив, що його підопічні не встигнуть повністю відновитися фізично. Це й не дивно. У всіх матчах стадії плей-офф хорватам не вистачило основного часу, щоб довести свою перевагу над суперником. У 1/8 проти Данії  та 1/4 проти Росії хорвати лише в серії пенальті здобували перемоги. У півфінальній грі проти англійців до серії пенальті справа не дійшла. Маріо Манджукич приніс перемогу шашковим у додатковий час.

Натомість, у французів усі здорові та готуються до вирішального протистояння.

Тож чи закінчиться хорватська казка лише фіналом, дізнаємося зовсім скоро.

Нагадаємо, що Бельгія вперше завоювала бронзу ЧС.

Франція - Хорватія

Фінал, 15 липня. 18:00

Стадіон Лужнікі, Москва

Головний арбітр: Нестор Пітана (Аргентина)
Асистенти: Ернан Майдана и Хуан Белатті (обидва - Аргентина)
Резервний арбітр: Бйорн Кейперс (Нідерланди)

Травмовані: Перишич (Хорватія), Субашич, Ловрен, Врсалько та Іван Стринич (усі - Хорватя) - під питанням.

Дискваліфіковані: немає

Орієнтовні склади:

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Умтіті, Ернандес, Погба, Канте, Матюіді, Мбаппе, Жиру, Грізманн.

Хорватія: Субашич, Врсалько, Ловрен, Віда, Стринич, Брозович, Ребич, Модрич, Ракитич, Бадель, Манджукич.

Слова:

Златко Далич (головний тренер збірної Хорватії): "У фінал вийшли дві найкращі команди. Це буде найскладніший матч для нас, де ми зустрінемося з найважчим суперником за весь турнір. Французи дуже небезпечні на контратаках. Протягом всього турніру у мене був величезний оптимізм, а зараз мої гравці вірять в успіх більше, ніж я".

Дідьє Дешам (головний тренер збірної Франції): "Це величезне задоволення і привілей - грати в такому матчі. Нема нічого кращого. Три найважливіших слова: спокій, впевненість і концетрация. І все це - в нормальних пропорціях".

Цікаві факти:

Франція втретє в своїй історії зіграє у фіналі чемпіонату світу. В 1998-му році триколірні здобули перемогу, а в 2006-му поступилися італійцям.

Для хорватів вихід до фіналу – найкраще досягнення в історії футболу. Раніше ця збірна виходила хіба що до півфіналу мундіалю. Було це якраз у пам'ятному для Франції 1998-му. Тоді шашкові програли саме триколірним.

Дідьє Дешам може стати третьою в історії футболу людиною, яка виграла чемпіонат світу в якості і гравця, і тренера. Раніше таке досягнення підкорилося Маріо Загало і Францу Беккенбауеру.

Для Златко Далича фінал чемпіонату світу стане лише десятим офіційним матчем на посаді головного тренера збірної Хорватії. Для порівняння, його візаві по фіналу провів біля керма збірної більше вісімдесяти матчів.

Лише в двох матчах поточного чемпіонату світу Франція пропускала голи у свої ворота. Хорватія ж не пропустила лише у двох.

Коментарі ()