Головне

Хорватія - Англія: анонс півфінального матчу ЧС-2018. ВІДЕО

11.07.2018 11:21 3895 0
 

Хорватія - Англія

Півфінал, 11 липня

Стадіон Лужнікі, Москва

Головний арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)
Асистенти: Бахаттин Дуран и Тарік Онгюн (Обидва - Туреччина)
Резервний арбітр: Бйорн Кейперс (Нідерланди)

Обидві збірні мають історичний шанс не лише пробитися в фінал, але й виграти Мундіаль. І хоча родоначальники футболу й вигравали чемпіонат світу, але було це в далекому 1966 році. Безперечно, матч можна віднести до категорії - такого шансу може вже й не бути, особливо, що стосується підопічних Далича. Напевне, саме цей факт буди мати тягар для обох команд. Хорвати підходять до півфіналу змученими. І фізично, і морально. Дві попередні гри в 1/8 проти Данії та 1/4 проти Росії забрали дуже багато сил у Модрича та Ко. До того ж, не зможе допомогти своїй команді основний захисник збірної Врсалько, який у попередньома матчі отримав травму. Невеличкі ушкодження мають і Субашич з Ловреном.

У підопічних Гарета Саутгейта проблем зі складом не повинно виникнути. Лише Варді та Хендерсон мали певні проблеми зі здоров'ям після матчу 1/4 фіналу проти Швеції, але за інформацуією з табору трьох левів, футболісти готуються до гри. Суто на папері, шанси збірної Англії наразі виглядають переконливішими, але...такого шансу в збірної Хорватії може вже не бути ніколи.

Нагадаємо, що першим фіналістом ЧС-2018 стали франзузи, які напередні мінімально здолали Бельгію.

Травмовані: Врсалько (Хорватія) Ловрен і Субашич - під питанням (обидва - Хорватія)

Дискваліфіковані: немає

Орієнтовні склади:

Хорватія: Субашич, Стринич, Віда, Ловрен, Чорлука, Брозович, Ракитич, Перишич, Модрич, Ребич, Манджукич

Англія: Пікфорд, Маґуаєр, Стоунз, Волкер, Гендерсон, Янґ, Аллі, Лінґард, Тріп'єр, Стерлінґ, Кейн

Слова:

Златко Далич (головний тренер збірної Хорватії): "Через 20 років ми повернулися туди, де і є наше місце. Я впевнений, ми цього заслужили. Не можу уявити, що буде, якщо Хорватія стане чемпіоном світу. Ймовірно, всі не будуть працювати декількох днів".

Джордан Хендерсон (півзахисник збірної Англії): "Я думаю, ми повинні зосередитися на тому, що повинні зробити, а не на історії. Це дуже важлива гра для нас, і додаткова мотивація нам не потрібна. У нас були перемоги в минулому, в тому числі в 1966 році, коли чемпіонат світу був в Англії. Сподіваюся, протягом найближчого тижня ми доб'ємося ще пари перемог".

Цікаві факти:

На великих турнірах Хорватія та Англія перетнулись лише один раз - в матчі групового етапу Євро-2004 родоначальники перемогли 4:2.

Загалом суперники зустрічались вісім разів й лише у двох випадках перемогти вдалось балканцям. Найпам'ятніша їхня перемога над "трьома левами" трапилась у відборі до Євро-2008, коли команда Славена Біліча, вже забезпечивши собі вихід з групи, перемогла Англію 3:2 на Уемблі, допомігши цим Росії посісти друге місце.

Для Хорватії це буде другий півфінал чемпіонату світу в історії, а для Англії - третій.

В плей-офф ЧС хорвати програли лише один матч - Франції на ЧС-1998.

Гаррі Кейн зараз лідирує в перегонах бомбардирів цього мундіалю - на його рахунку 6 голів.

Хорватія стала другою командою, яка виграла дві серії пенальті на одному чемпіонаті світу. У 1990 році подібного досягла Аргентина (обіграли Югославію і Італію).

До сих пір Хорватія лише ожин раз програвала в плей-офф ЧС за 6 матчів.

Та поразка від Франції в півфіналі ЧС-1998 для Хорватії була єдиною від європейської збірної.

Вісім хорватів забили хоча б один гол на ЧС-2018. Більше тільки у Бельгії (9).

Англія програла в трьох попередніх півфіналах на великих турнірах (Євро-96, ЧС-90 і Євро-1968).

З 1982 року Англія не перемагала на ЧС дві європейські збірні (на цьому перемога над Швецією і поразка від Бельгії).

Коментарі ()