Головне

Бельгія здолала Англію вперше за понад 80 років. Але чи справжня ця перемога? ВІДЕО

29.06.2018 01:05 4807 0
Бельгія здолала Англію вперше за понад 80 років. Але чи справжня ця перемога? ВІДЕО

Збірна Бельгії здолала Англію у 3-му турі ЧС-2018 та виграла змагання у групі G. 

Єдиний гол у поєдинку записав на свій рахунок Аднан Янузай - він відзначився на 51-й хвилині зустрічі.  

Таким чином, бельгійці зустрінуться в 1/8 фіналу із Японією, а Англія гратиме проти Колумбії. 

Напередодні матчу ходили розмови про те, що начебто командам не дуже й потрібна перемога, адже перше місце у квартеті могло вивести щасливчика на стадії 1/4 фіналу на Бразилію. Проте було сподівання, що суперники таки знехтують такими моментами і зіграють на повну силу. 

У стартовому складі Англії, тим не менш, було 8 нових людей, Бельгії - 9. Проте у захист тренерів - Гарета Саутгейта та Роберто Мартінеса - говорило те, що у запасі залишилися усі, хто мав загрозу отримати дискваліфікацію. Але тим не менш - 17 змін на обидві команди - це було вперше на цьому Мундіалі. 

До речі, свою думку щодо матчу та усіх розкладів висловили і зірка Англії 1980-х Гарі Лінекер, який ніколи не добирав слова, щоб описати якусь проблемну ситуацію, і захисник Челсі Сеск Фабрегас, який знає особисто багатьох тих, хто сьогодні захищає кольори цих двох національних збірних. Лінекер сказав, що на місці кожного гравця англійської команди вийшов би і боровся до кінця, незважаючи на розклади. Фабрегас і взагалі виставив твіт, в якому повідомив, що замість перегляду гри піде вечеряти. 

Перші 45 хвилин матчу не запам'яталися особливими подіями, однак на перерву команди йшли під свист трибун. 

Тож майже одразу після свистка на другий тайм рахунок було відкрито: Янузай пробив з позиції інсайду красивим ударом та влучив у ціль. До речі у цей момент на полі відбувся курйозний епізод: поки Янузай побіг святкувати гол, Міші Батшуаї вирішив добити м'яч у сітку, але той влучивши у каркас повернувся назад - прямо у ніс футболіста. 

Після забитого голу у команд звісно були моменти, але жоден з них не вплинув на хід поєдинку. 

Цікаво, що бельгійці востаннє (і вперше) перемагали англійців у рамках товариської зустрічі, яка відбулася у 1936 році. Тоді було зафіксовано рахунок 3:2. 

Як би там не було, а у команди Мартінеса є декілька днів, щоб підготуватися до плей-офф. адже там їх спочатку чекає Японія, а потім - можливо і Бразилія. 

Нагадаємо, 28 червня визначилися усі пари 1/8 фіналу ЧС-2018.

Чемпіонат світу

Груповий етап

Група G

3 тур

28 червня

Англія – Бельгія 0:1 (0:0, 0:1)

Гол: 0:1 – 51 Янузай

Англія - Пікфорд, Джонс, Стоунз (Магуайр, 46), Кейгілл, Дайер, Александер-Арнолд (Велбек, 79), Роуз, Лофтус-Чик, Делфі, Варді, Решфорд.

Бельгія - Куртуа, Дендонкер, Боята, Вермален (Компані, 74), Шадлі, Тілеманс, Дембеле, Азар, Аднан Янузай (Мертенс, 86), Феллайні, Батшуаї.

Попередження: Тілеманс (19), Дендонкер (33).

Коментарі ()