Головне

Польща та Японія зіграли найгірший матч на ЧС-2018 або, як самураї втрачають гідність. ВІДЕО

28.06.2018 23:08 3352 0
 

28 червня у групі Н збірна Японії поступилася 0:1 Польщі: єдиний гол у кадри забив не зірковий Роберт Левандовський, а 22-річний захисник Ян Беднарек. 

Японці, незважаючи на поразку, випередили Сенегал у турнірній таблиці квартету та вийшли в 1/8 фіналу. Поляки у свою черу залишають ЧС з однією перемогою в активі. 

На гру проти поляків сині самураї вийшли без свого лідера Сіндзі Кагави. І суттєво втратили у креативі біля воріт суперника. Та й взагалі у стартовому складі японців виявилося аж 6 новачків.

Були зміни у команді Адама Навалки. Правда цей крок керманича кадри можна зрозуміти, адже йому необхідно було достукатися хоча б якось до своїх підопічних після двох поразок. Тим більше, це подіяло: у першому таймі поляки володіли ініціативою, створювали моменти. Зокрема на 32-й хвилині Каміл Гросицький мав відкривати рахунок, проте Ейдзі Кавасіма став автором неймовірного сейву. 

А на 60-й хвилині оборона Японії проґавила ривок Беднарека після розіграшу стандарту - захисник просто розстріляв ворота. 

Найнеприємніший момент матчу, а точнше цілий часовий відрізок у понад 4 хвилини, стався вже під занавіс зустрічі: японці, знаючи, що вони вже будуть другими у групі, вирішили не ризикувати і не йти у боротьбу (щоб не заробити гірчичник). Сині самураї не віднайшли нічого кращого, як просто займатися перепасовкою у центральній зоні поля. Тож за 260 секунд футболісти азіатської збірної виконали 80 (!) абсолютно непотрібних зі спортивної точки зору передач. 

Але найогидніше, що поляки були геть не проти такого розвитку подій: замість того, щоб спробувати хоч якось нав'язати боротьбу супернику та подвоїти рахунок, підопічні Адама Навалки спокійно спостерігали за тим, що відбувається.  

Нагадаємо, напередодні визначилося ще дві пари 1/8 фіналу ЧС-2018

Чемпіонат світу-2018

Груповий етап

Група Н

3 тур

28 червня

Японія - Польща 0:1 (0:0, 0:1)

Гол: 0:1 - 59 Беднарек

Японія - Кавасима, Сакаї, Йосіда, Макіно, Нагатомо, Сакаї, Сібасакі, Ямагуті, Усами (Інуї Такасі, 65), Муто (Хасебе, 82), Окадзакі (Осако, 47).

Польща - Фабіаньський, Берешінський, Глік, Беднарек, Єджейчик, Крихов'як, Гуральський, Гросицький, Зелінський (Теодорчик, 79), Кужава (Пешко, 80), Левандовський.

Попередження: Макіно (66).

Коментарі ()