Головне

Єгипет програв усі матчі на ЧС-2018: роботящі саудити або Салах - один у полі не воїн. ВІДЕО

25.06.2018 22:11 2685 0
 

25 червня збірна Саудівської Аравії обіграла Єгипет 2:1 у 3-му турі чемпіонату світу у групі А.

Азіатська команда здобула перемогу на останніх секундах поєдинку, а до цього, у першому таймі забила з пенальті теж у доданий арбітром час. Єгиптяне ж спромоглися лише на один гол - його організував Мохамед Салах. Як і у поєдинку з Росією, цього виявилося замало. 

Таким чином, саудити зайняли третє місце у квартеті, Єгипет - останнє. Команда, яка, крім Салаха, мала у складі ще декількох гравців з АПЛ, яку очолював знаменитий Ектор Купер, ризикує стати однією з найгірших на ЧС-2018. 

Гра, яку багато хто перед стартовим свистком, навіть інтуїтивно, зараховував до ряду тих, які ніколи не будуть та й не можуть бути цікавими, врешті-решт виявилася такою з перших хвилин і до останніх.

І якщо тиск єгиптян на початку зустрічі та доволі швидкий гол від Салаха були доволі ймовірними подіями, то те, що саудівці швидко отямляться та підуть вперед, а потім, після незабитого пенальті (його відбив воротар-рекордсмен, найстарший гравець в історії Мундіалей Ессам Ель-Хадарі) продовжуть тиснути і таки досягнуть мети (і знову з пенальті!) - от цього напевно ніхто і не передбачав. 

Отже, суддя призначив другий за трохи більше 5 хвилин 11-метровий удар після консультацій з ВАР-арбітрами та, на цей раз Салман Аль-Фарадж, чітко розвів голкіпера та м'яч по кутках, подарувавши надію вболівальникам своєї команди. А найголовніше, він дав своїм партнерам впевненість у своїх силах, адже після перерви на полі була фактично одна команда. Та й у підсумку за статистикою футболісти у зелених футболках повністю переграли Єгипет: 62 на 28 % володіння м'ячем, 7 на 2 за кутовими, 22 проти 8 за ударами, 7 проти 1 удару у площину воріт та 4-2 за небезпечними моментами! Хіба Саудівська Аравія не заслуговувала на перемогу? 

І підопічні Хуана Антоніо Піцці таки забили. Забили на 90+5 хвилині - Салем Аль-Давсарі пробив влучно з гострого кута і влучив під опорну ногу кіперу. Відзначив гол герой матчу ефектно - подивіться у відео, як саме! 

Що ж, аргентинець може пишатися своїми підопічними, проте має жалкувати, що вони вийшли на пік форми лише в останньому матчі групового турніру.  

До речі, Саудівська Аравія здобула історичну перемогу, адже ця команда не перемагала на чемпіонатах світу 24 роки - на ЧС-1994 вони здолали Бельгію 1:0, після чого або програвали, або грали унічию.

А Салах залишає першість світу у поганому настрої. Він так і не показав себе на Мундіалі і поки що залишається лише зіркою одного сезону. 

Нагадаємо, що від групи А в 1/8 фіналу пробилися збірні Уругваю та Росії.

Чемпіонат світу

Груповий етап

3 тур

Група A

25 червня

Саудівська Аравія - Єгипет 2:1 (1:1, 2:1)

Голи: 0:1 – 22 Салах, 1:1 – 45+6 Салман Аль-Фарадж, 2:1 - 90+5 Аль-Давсарі.

Коментарі ()