Головне

Іран - Португалія: анонс матчу ЧС-2018

25.06.2018 11:36 2250 0

 

Іран - Португалія

Група В, 3-й тур

25 червня, 21:00

Стадіон Мордовія, Саранськ

Головний арбітр: Енріке Касерес (Парагвай)
Асистенти: Едуардо Кардосо, Хуан Соррілья (обидва - Парагвай)

Резервний арбітр: Мехді Абід Шаред (Алжир)

У матчі 3-го туру на ЧС-2018 збірна Ірану зіграє проти Португалії. 

Іранці мають в активі три очки, у португальців - чотири, тож цей поєдинок буде вирішальним для обох команд. Представнику Азії для виходу в 1/8 фіналу буде достатньо здобути перемогу з будь-яким рахунком. Чинних чемпіонів Європи влаштує і нічия, але тоді їхнє остаточне місце у квартеті В залежатиме від результату гри Іспанія - Марокко.

Є варіант, за якого Іран вийде в 1/8 фіналу і без перемоги - програш Іспанії та краща різниця забитих та пропущених у іранців. Для цього іранці мають сподіватися, що Марокко заб'є у ворота фурії роха щонайменше два голи.    

Травмовані: Хаджсафі - Геррейру, Моутінью

Орієнтовні склади

Іран: Бейранванд, Резаян, Пураліганджі, Хоссейні, Мохаммаді, Ебрахімі, Еззатоллахі, Таремі, Ансаріфард, Джаханбахш, Азмун

Португалія: Руй Патрісіу, Соареш, Пепе, Фонте, Геррейро, Карвалью, Моутінью, Бернарду Сілва, Бруну Фернандеш, Кріштіану Роналду, Гедеш

Слова

Карлуш Кейрош (головний тренер Ірану): "Ми повинні бути реалістами - зустрічаємося з однією з найсильніших команд на даний момент. Португалія - не просто претендент на титул, а один з найголовніших фаворитів. Тож повинні підготуватися до складної битві. Команди віддадуть все заради перемоги. Але Ірану нічого втрачати".

Фернанду Сантуш (головний тренер Португалії): "Роналду? Він стає все старше, але забиває все частіше. Він - як хороший портвейн, який з віком тільки покращує свої якості. Криштіану прекрасно відчуває свої можливості та знає, як над собою працювати".

Цікаві факти: 

Тренером збірної Ірану є португальський спеціаліст Карлуш Кейрош

Збірна Ірану ніколи не вигравала у представників Старого Світу на ЧС (1 нічия, 5 поразок). 

Збірна Ірану ніколи не перемагала в останньому поєдинку групового турніру ЧС, а таких у іранців було чотири

Криштіану Роналду має гольову серію із трьох матчів Португалії на ЧС. Так, він забив в останньому поєдинку селесао на ЧС-2014 - у ворота збірної Гани. Тоді португальці перемогли, проте вони вже втратили шанси на вихід у плей-офф. 

Нагадаємо, що представники групи В в 1/8 фіналу зустрінуться із збірними Росії та Уругваю, які в очному протистоянні 25 червня розіграють перше місце у групі. 

Коментарі ()