Головне

Суперники України у відборі до ЧС-2018. Знайомтесь, Фінляндія

12.11.2016 10:07 2957 0
Суперники України у відборі до ЧС-2018. Знайомтесь, Фінляндія

Чемпіон знайомить своїх читачів з черговим суперником збірної України у кваліфікації на Чемпіонат світу 2018 року, який повинен відбутися у Росії.

Фінляндія: прізвиська та форма

Збірна Фінляндії у футбольному світі отримала прізвисько "сови" (мовою оригіналу - Huuhkajat).

Що стосується ігрової форми цієї команди, то виконана вона в традиційних для неї кольорах. Так, футболка домашнього комплекту повністю біла з синьою смугою на комірі і горизонтальними смугами з обох боків. А гостьовий комплект форми фінів виконаний в повністю синьому кольорі.

 

Фінляндія: історія виступів у фінальних частинах чемпіонатів

Фінляндії ніколи не вдавалося пробитися до фінальної частини великих турнірів. Однак, ця команда завоювала славу міцного суперника, який може попсувати нерви навіть грандам. Хоча, свою першу перемогу на європейській арені команда здобула лише в 19-му відбірковому поєдинку.

Один із найбільш вдалих виступів команди відбувся у відборі до Євро-2008. Тоді під керівництвом знаменитого Роя Ходжсона команда програла всього дві гри із чотирнадцяти, але завершила групу на четвертій сходинці. До України і Польщі фіни також не змогли поїхати, адже були в своїй групі четвертими.

Якщо говорити про виступи команди у відборі на ЧС, то у кваліфікації до Мундіалю в ПАР у 2010-му році вони виграли п'ять із десяти матчів, а виступ у відборі до ЧС-2014 запам'ятався нічиєю з Іспанією на її полі - 1:1.

Фінляндія: тренер

З 2016-го року збірну Фінляндії очолює шведський спеціаліст Ханс Бакке. Свою тренерську кар'єру цей 64-річний наставник розпочав у 1980-му році. За цей час він встиг попрацювати з такими відомими скандинавськими клубами, як Молде, АІК, Ольборг, Копенгаген. Крім того, Бакее тренував грецький Панатінаїкосі, англійський Ноттс Каутні, Нью-Йорк Ред Буллс, був асистентом головного тренера Манчестер Сіті та збірної Мексики.

Ханс Бакке. Світлина УЄФА

Якщо говорити про його тренерські здобутки, то АІКом він вигравав Кубок Швеції, з Ольборгом ставав чемпіоном Данії, а з Копенгагеном тричі вигравав чемпіонство, один раз був переможцем Кубка Данії і виграв два Суперкубки країни.

Фінляндія: голкіпери

Основний воротар збірної Фінляндії - Лукаш Градецьки, який захищає кольори німецького Айнтрахта. У разі необхідності замінити його у воротах можуть 31-річний Нікі Мяенпяя (Брайтон-ен-Хоув) і 23-річний Йессе Йоронен з Фулхема

Фінляндія: захисники

В центрі захисту на матч проти України вийде Паулюс Араюрі, який виступає в польському Леху. Його партнером може стати або Юхані Ояла (СІК), або ж свіжа кров команди - Саулі Вяйсянен з АІКа.

На правому фланзі оборони у команди грає досвідчений 33-річний Карі Арківуо (Геккен), на протилежному виступає Юку Райталу (Согндал). Для підсилення контргри тренери також можуть випустити на фланг 23-річного Янне Саксела.

Фінляндія: півзахисники

Для української команди буде великим плюсом відсутність лідера команди Романа Єрьоменка, який був відсторонений від футболу на місяць. Точної інформації про причину такого рішення немає, але, швидше за все, гравець попався на вживанні заборонених препаратів.

Роман Єрьоменко

Також напередодні була інформація про травми Расмуса Шюллера і Перпаріма Хетемая, а тому тренерському штабу Фінляндії доведеться поламати голову, ким замінити цих футболістів. Швидше за все, розпочнуть матч в основі Александер Рінг (Кайзерслаутерн) і Робін Лод (Панатінаїкос), а також Каспер Хямяляйнен (Легія).

Фінляндія: нападники

В атаці у фінів також є проблеми з травмами. Так, не зіграє проти України через травму нападник німецького Байєра Йоель Похьянпало. Однак, у тренерів ще є Теему Пуккі (Бронбю), який в своєму клубі має регулярну практику і забиває, а також Роопе Ріскі (СІК) і Ееро Маркканен. Останній відомий тим, що провів десять матчів за другу команду Реала, а в даний час захищає кольори АІКа.

Україна - Фінляндія: букмекери

Фаворитом цієї гри букмекери визначили українську команд. Так, перемога футболістів Шевченка оцінюється коефіцієнтом 1.36, на нічию можна поставити з коефіцієнтом 4.50, а на перемогу Фінляндії - 9.00.

Додамо, що аналітики не очікують дуже результативного футболу, виставивши та тотал менше 2.5 коефіцієнт 1.70. При цьому, найбільше шансів на забитий гол у складі України у Ярмоленка (1.83) і Коноплянки (2.20), а у гостей - у Пуккі (4.33).

Коментарі ()