Головне

Гості були переконливими. Туреччина - Україна. Огляд зарубіжної преси

07.10.2016 15:00 4865 0
Гості були переконливими. Туреччина - Україна. Огляд зарубіжної преси

Збірна України здобула одне очко у виїзному матчі з командою Туреччини. Результат варто сприймати як сувору (проте й не таку, яку можна назвати вельми неприємною) реальність - ми могли як виграти матч, так і програти поєдинок.

Наразі у команди Андрія Шевченка два бали у таблиці про ранги та непогані шанси на високе місце у кваліфікації до Мундіалю-2018.

Чемпіон звернувся до турецької преси, яка має свій погляд на перипетії матчу, та готовий поділитися своїми спостереженнями з шановними читачами.

Загальнонаціональна щоденна інформаційно-політична газета Hurriyet зазначає, що команди провели два різні тайми, однак і в першій, і в другій половині на полі був приємний футбол. Журналісти цього видання дали досить детальну характеристику матчу, що відбувся напередодні.

"...На стадіоні у Коньї ми досягли неоднозначного результату, адже програвали з рахунком 0:2 по хочу матчу. Кінцевий підсумок матчу не є вдалим з точки зору турнірної стратегії, проте могло бути як гірше, так і краще. Глядачі можуть бути задоволеними, адже побачили захоплюючий матч з карколомним сюжетом. Однак, чи може бути так само задоволений тренерський штаб головної команди країни? Україна повела в рахунку на 24-й хвилині, за три хвилини рахунок було подвоєно. Це був справжній шок", - повідомляє  ЗМІ.

"Проте все було не так погано, як уявлялося. На останній хвилині тайму ми забили переломний гол - якби не взяття воріт від Озана Туфана, у другій половині нам би було непереливки. М’яч Хакана Чалханоглу з пенальті - вже зовсім інша історія, адже після перерви Туреччина значно додала. Нічийний результат не відображає події у другій 45-хвилинці - ми домінували на полі. Наприкінці матчу ми мали дотискати суперника. Втім, не варто забувати й про провалений перший тайм. Можливо, Україна зіграла би ще краще, якби могла задіяти усіх викликаних тренером Андрієм Шевченком гравців (вочевидь, колеги мають на увазі, в першу чергу, захисника донецького Шахтаря Ярослава Ракицького та хавбека київського Динамо Віктора Циганкова - прим. Чемпіона)…", - додає газета.

 

Інша щоденна газета країни Кемаля Ататюрка, а мова про Sabah, результатом матчу розчарована, проте закликає знаходити в результаті й приємні аспекти. Крім того, кореспонденти цього ЗМІ вважають, що український вболівальник таким підсумком матчу має бути задоволений.

"...Ті шанувальники футболу, які бачили протистояння Туреччини та України, точно не пошкодували, що витратили свій час саме таким чином, адже це була захоплююча гра. Якщо ж говорити про турнірні речі, то пишатися Туреччині варто хіба що проявленим характером. Нічия не значить нічого доброго в сенсі перспективи вийти на Чемпіонат світу. Так, після мирової з Хорватією ми були задоволені результатом, бо ж це була нічия на виїзді. Проте вдома треба перегравати будь-якого суперника по секстету. Тепер ми маємо брати "незаплановані" очки на виїзді й бути ще більш уважними на своєму полі", - зазначає ЗМІ.

"Україна свого вболівальника не розчарувала. Подивимося правді в вічі - одне очко на виїзді в матчі з приблизно рівним за класом суперником це добрий доробок. Те, що ми забили гол у кінці першого тайму, було вирішальним у тому, що команда Фатіха Теріма змогла відігратися. Зараз можна багато говорити про втрачені шанси у другій половині, проте важко сказати, що було би, якби командний дух не підняв результативний удар Туфана..." - додається.

 

Ресурс зі спортивним ухилом, A Spor, не бачить приводу для оптимізму й критикує збірну Туреччини. Крім того, журналісти цього видання вважають, що цей матч варто записати в актив збірної України.

"...Збірні Туреччини та України добряче розважили публіку. Проте це аж ніяк не відміняє того факту, що ми не змогли показати той футбол, якого від команди Теріма очікувала вся країна, а Україна при цьому продемонструвала переконливі аргументи й здобула прийнятний результат. Ми вважали, що зможемо здобути впевнену перемогу (чого б то?.. - прим. Чемпіона), а на ділі наші футболісти не змогли показати свої кращі якості..." - заначається.

 

Ще один спортивний сайт, Fanatik, робить акцент на головних епізодах матчу й натякає на те, що Україна могла забезпечити собі перемогу в кінці першої половини матчу.

"....Коли Топрак збив Артема Кравця й арбітр призначив пенальті, Еркін вступив у суперечку з суддею, а пізніше міг узагалі залишити команду в меншості. Варто сказати, що голкіпер Бабаджан ледь не відбив удар з "точки", але в той момент вдача нас зрадила... Той же Кравець наприкінці тайму міг збільшувати рахунок, проте пробив значно вище воріт. Можливо, це був ключовий момент матчу, адже на другий тайм на поле вийшла вже зовсім інша Туреччина, яка відставала від суперника лише на один м’яч..." - підсумовується.

Коментарі ()