Головне

Через теракти в Європі в Росії хочуть запровадити візовий режим під час ЧС-2018

22.03.2016 22:49 1154 0

Через теракти в Брюсселі в'їзд до Росії під час Чемпіонату світу 2018 року повинен бути візовим.

Про це заявив заступник голови Державної думи Російської Федерації та член виконкому Російського футбольного союзу Ігор Лєбєдєв.

"Скасовувати ЧС не можна: це буде означати, що ми прогнулися під агресивних дикунів, під їх безглуздий "халіфат". Отже, слід змінити концепцію. А до цього змінити концепцію доведеться європейцям", - зазначив він.

"Притому різко: до чемпіонату Європи депортувати всіх підозрілих осіб - а це, самі розумієте, не лише всі біженці, а й інші мігранти, які отримують допомогу від своїх держав. Інша ж політика буде рівноцінна самогубству", - заявив Лєбєдєв.

За його словами, російська міграційна політика не така дурна, як в ЄС.

"Російська міграційна політика не така дурна, як в ЄС, але також не відповідає всім вимогам. І ось через 2 роки до нас хлинуть мільйони уболівальників... і "уболівальників". Передбачається безвізовий в'їзд", - додав він.

"Наскільки це доречно за нинішньої ситуації. Я сам - вболівальник. І мені не хочеться на час ЧС-2018 залишати Росію, або ж відсиджуватись у селі. Та й як депутат я не маю такого морального права. В Росії слід міграційну політику посилити до максимуму, а всіх, хто буде в'їжджати до нас на ЧС, ретельно перевіряти", - зауважив він.

Лєбєдєв зазначив, що нехай краще постраждає "масовість", ніж невинні люди в метро, аеропортах і на стадіонах.

"Так, "масовість" постраждає. Але нехай краще постраждає "масовість", ніж невинні люди в метро, аеропортах і на стадіонах", - написав Лєбєдєв у своєму Livejournal.

Як відомо, збірна Бельгії з футболу скасувала тренування у вівторок, 22 березня, в зв'язку з терактами у Брюсселі.

Раніше повідомлялося, шо нападник Динамо Дьємерсі Мбокані знаходився у брюссельському аеропорту під час теракту у вівторок, 22 березня.

Також стало відомо, що деякі матчі Євро-2016 у Франції можуть пройти без участі глядачів через терористичну загрозу.

Коментарі ()