Головне

Збірну України можуть позбавити трьох очок через дії фанатів у Львові

20.09.2013 16:50 1431 0

Збірна України може бути позбавлена трьох очок у турнірній таблиці групи "H" кваліфікації ЧС-2014.

Про це заявив перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

Як повідомляє "УНІАН", інші варіанти покарання - проведення наступного матчу без глядачів і великий грошовий штраф.

Стороженко заявив, що 11 вересня ФФУ отримала лист від ФІФА, у якому повідомляється, що на матчі Україна - Сан-Марино були присутні представники контролюючого органу FARE, які зафіксували численні порушення з боку українських фанатів.

Були помічені банери із зображеннями логотипу дивізії "СС-Галичина", а також розтяжки з цифрою "88", яка позначає фашистське вітання.

Стороженко додав, що на адресу півзахисника збірної України Едмара звучали расистські образи. Також фанати багато разів підкидали руки у нацистському вітанні.

Все це, за словами Стороженка, може призвести до максимального покарання у вигляді позбавлення команди трьох очок, проведення наступного матчу без глядачів і великого грошового штрафу.

Варто зазначити, що у ФФУ не знали про приїзд інспектора FARE на цей матч. Разом з тим, наголосив Стороженко, наразі справа розглядається, і можливі рішення будуть ухвалені пізніше.

Додамо, що незважаючи на можливе покарання, ФФУ прийняла рішення розпочати продаж квитків на найближчий матч кваліфікації ЧС-2014 проти Польщі.

Нагадаємо, матч Україна - Сан-Марино закінчився з рахунком 9:0.

Коментарі ()