Головне

WTA критикує рішення організаторів Roland Garros про недопуск Шарапової

17.05.2017 12:17 539 0

Жіноча тенісна асоціація (WTA) 17 травня розкритикувала рішення організаторів відкритого чемпіонату Франції (Roland Garros) про відмову в наданні спеціального запрошення (так званої wild card) росіянці Марії Шараповій.

16 травня голова Французької федерації тенісу Бернар Гідечеллі заявив, що російська тенісистка Марія Шарапова через вживання забороненого препарату мельдонію не отримає запрошення на престижний турнір, що стартує 28 травня.

"Немає підстав для будь-якого члена Тенісної антидопінгової програми карати будь-якого гравця поза межами санкцій, викладених в остаточних рішеннях із цього питання", – ідеться в заяві генерального директора WTA Стіва Саймона, яку наводить Радіо Свобода.

Гідечеллі відзначив, що на wild card може розраховувати гравець, який повертається після травми, але не після застосування допінгу.

Він додав, що Шарапова зможе потрапити на Roland Garros, коли у неї буде достатній рейтинг, а за нинішніми показниками вона на турнір не проходить.

Нагадаємо, Шарапова була дискваліфікована на 2 роки за вживання допінгу.

Згодом CAS скоротив дискваліфікацію Шарапової до 15-ти місяців.

За 15 місяців простою екс-перша "ракетка" світу вилетіла з рейтину WTA та сподівалася отримати wild-card, однак організатори турніру вирішили інакше.

Коментарі ()