Головне

Олександр Долгополов: "Я залишаюся українцем, але за збірну не гратиму"

14.11.2011 18:06 769 0
Олександр Долгополов: "Я залишаюся українцем, але за збірну не гратиму"

Перша "ракетка" України Олександр Долгопролов закінчив сезон на 16-му місці рейтингу АТР. Востаннє у сезоні Долгополов-молодший зіграв на турнірі серії Мастерз у Парижі, де у третьому колі поступився іспанцеві Давіду Ферреру.

В інтерв’ю "Чемпіону" Олександр розповів про плани на відпустку, підбив підсумки важкого сезону, а також повідомив, що питання про зміну громадянства і надалі висить у повітрі.

- Олександре, Ви закінчили сезон турніром у Парижі. Якщо я не помиляюся, це місто є одним з Ваших улюблених?

- Саме так - дуже чудове місто! Люблю осіннього вечора прогулятися вулицями Парижа, особливо біля Собору Паризької Богоматері. У столиці Франції із задоволенням буваю не лише на турнірах, а і у вільний від змагань час. Але сезон уже закінчено, тож настав час відпочити у дещо екзотичніших місцях.

- Де саме?

- Поїдемо з коханою на Бора-Бора. Відпочинемо, наберемося сил, а вже у грудні я знову повернуся на корт і відновлю тренування.

- Оцініть рівень успішності свого виступу на турнірі в Парижі.

- Вважаю, що виступив відносно вдало. Для мене важливим було подолання стартового кола - я здолав німця Кольшрайбера, і це принесло мені 90 залікових очок рейтингу. У другому матчі проти іспанця Давіда Феррера я міг зіграти і краще, але зіграв, як зіграв.

- Для Вас сезон уже закінчився. Ви задоволені його підсумками?

- Сезоном я дуже задоволений! У мене було небагато травм - так, невеличкі пошкодження. Я показав доволі змістовний теніс, небагато матчів програв відносно слабшим за себе суперникам. Згоден з тим, що міг краще відіграти на ґрунтовому покритті, але влітку я захворів, і не все вдавалося на корті. Я вважаю, що цього року заклав дуже хороший фундамент, щоб почати наступний сезон.

Дуже добре, що цьогоріч мені вдалося зіграти проти усіх тенісистів з ТОП-4 - Новака Джоковіча, Рафаеля Надаля, Енді Маррея та Роджера Федерера. З останнім, до речі, я грав і минулого року. Завдяки цим матчам я уважніше придивився до них; зрозумів, над чим мені потрібно працювати, щоб вийти на новий для себе рівень. Адже усі ці тенісисти поки що грають на вищому рівні, ніж я.

- Які завдання ставите перед собою на наступний сезон?

- У першу чергу, хотілося б грати без травм - тоді можна ставити конкретні завдання. Мені хочеться у наступному сезоні потрапити до ТОП-10. За певних обставин, це реально.

- Наскільки ймовірною є Ваша участь у матчах за збірну України у новому сезоні?

- Ми давно не обговорювали ймовірність моєї участі у матчах Кубку Девіса за збірну України, ще з матчу проти голландців. У мене є особисті турніри, і я поки що не планую грати на Кубку Девіса.

- Ви розглядали ймовірність зміни українського громадянства на російське. Щось вирішили для себе остаточно?

- Ні, ще не вирішив. Я і надалі залишаюся українцем. Однак, думаю, що наступного року не гратиму за збірну України на Кубку Девіса.

Коментарі ()