Головне

Надія Кіченок: Прагнула грати в свій теніс

23.01.2009 18:07 570 0
Надія Кіченок: Прагнула грати в свій теніс

16-річна українка Надія Кіченок, яка отримала перемогу на важливому і престижному для висхідної зірки тенісу юнацькому турнірі в Ноттінгхиллі, розповіла про потребу в акліматизації, перебіг фінального поєдинку та найближчі плани.

Надю, як ви готувалися до турніру у Ноттінгхиллі?

Ми приїхали до Австралії заздалегідь, за 8 днів, щоб акліматизуватися, а до цього три тижні працювали на "Мегароні" у Дніпропетровську.

Які свої матчі на цьому турнірі ти б відзначила?

По-перше, у двох колах у мене був один і той же рахунок - 6:3 5:7 6:3. У другому сеті я лідирувала в рахунку, але не могла "дотиснути" суперницю, і доводилося у третьому сеті починати все спочатку. До того ж тут буває дуже сильний вітер і потрібно мобілізуватися і не думати про це, а грати як можна надійніше. Така ситуація була на матчі з Богдан (друга сіяна, в якої Надя виграла у півфіналі 6:4 6:2). Отже ігри були важкими, і головним було - зуміти зіграти у свій теніс у таких умовах.

Фото sapronov-tennis.org 
У фіналі ти взяла перший сет на тай-брейку, а в другому віддала ініціативу. Позначилася втома?

Так, я небагато "підсіла" фізично, все ж це вже мій шостий матч тут. Причому три з них трьосетові. Тому, вигравши перший сет, я відчула втому, боротися було складно, надто Яна дуже додала. У третьому сеті, навіть програючи 0:3, я не думала про перемогу або програш, прагнула грати у свій теніс, робити якісно те, що умію.

Що в грі суперниці було найсладнішим?

Це її удар справа, яким вона уміє нагнітати темп, і вона добре уміє міняти ритм, це буває незручно, хоча боротися з цим можна.

Як збираєтеся готуватися до Відкритого чемпіонату Австралії? І чи награєте з сестрою пару?

Вже переїжджаємо до Мельбурну, завтра трохи потренуємося. У парі гратимемо, але останнім часом ми працювали більше над одиночною грою. Щоб зіграти знову, треба трохи попрацювати над цим.

sapronov-tennis.org

Коментарі ()