Головне

Стаховський: Програвати британцям ми не збираємося

08.12.2008 13:54 150 0
Стаховський: Програвати британцям ми не збираємося

Для першої "ракетки" України цей сезон - кращий у кар'єрі. Стаховський вперше в житті виграв одиночний і парний титули АТР та закріпився у топ-100 рейтингу.

- Сергію, цей рік і за рейтингом, і за призовими, і за титулами найвдаліший у твоїй кар'єрі. Сам-то задоволений сезоном?

- Ну, звичайно, я не можу сказати, що сезон був неуспішним. Навіть не стільки за призовими і очками, скільки за рейтингом. Я піднявся на 74-е місце. Шкода, що не зміг утриматися на цій висоті. Але я залишився у сотні, безпосередньо потрапив у основу Australian Open... Отже я задоволений.

- 2008-й рік ти почав з новим тренером Тібором Тотом. Що тобі особисто дає ця співпраця?

- У плані гри у мене з'явилася більше варіативності, почав впевненіше відчувати тебе у довгих розіграшах на задній лінії. Тібор допоміг мені знайти в собі сили і уміння робити те, що раніше у мене виходило погано. Як людина, він погодився їздити зі мною майже на всі турніри. А присутність тренера на трибунах - дуже важливий момент для мене.

- Після того, як ти виграв свій перший титул АТР, відчув зміни у ставленні до себе колег-тенісистів?

-Після Загреба багато хлопців, які мене добре знали, підходили до мене і говорили: "Ну нарешті ти взяв турнір!" Тобто не було такого, мовляв, з'явився якийсь Стаховський з нізвідки і в нікуди піде. Та і в інших тепер є певне побоювання перед матчем з тобою. "Гм - думають вони. - Цей хлопець якось виграв турнір АТР. Потрібно бути з ним обережніше". Звичайно, починати сезон з перемоги на такому турнірі було просто здорово. Тепер треба думати, як цей титул захистити (сміється). Ну а якщо серйозно, мені це, правда, дало дуже багато.

- Загребський Кубок зайняв почесне місце в будинку?

- Поки стоїть на підвіконні. Я просто зараз почав ремонт, і щойно він закінчиться, то виділю якесь окреме місце під всі свої медалі і кубки. Приємно, що вже є, що показати.

Стаховський: Хлопці підходили до мене і говорили: "Ну нарешті ти взяв турнір!"
- Окрім Загреба, ти нарешті підкорив Москву. Виграв "Кубок Кремля" у парному розряді. Пара і далі буде для тебе обов'язковою програмою на турнірах?

- Для мене пара завжди була цікава. Я люблю бути в команді, а тут хоч і маленька, але все-таки команда. Це хороший шанс - залишатися у турнірній боротьбі, в тонусі. Ось так і вийшло в Москві, де я програв у першому колі одиночного розряду, а в останню мить, потрапивши в основу пари, ми із Стараче дійшли до фіналу і виграли його. Щодо наступного року - якщо буде можливість заявитися в пару, то буду це робити на всіх турнірах.

- До речі, про поразки у першому колі. У минулому сезоні у тебе вони були частенько.

- Так, є така проблема. На ґрунті, на жаль, я поки не почуваюся так упевнено, як в залі або на харді. А ґрунт - це три місяці змагань. Не можу сказати, що я довго входжу у турнір або у мене є якийсь комплекс. Швидше, це збіг обставин і розбирати потрібно кожну конкретну поразку. Будемо виправлятися.

- Сезон у збірній вийшов на одному диханні. Три матчі - три перемоги. Про наступного суперника - Британію з Маррєєм - вже думаєш?

- Так, Енді, звичайно, за рік дуже сильно додав. Але! Незрозуміло, в якій формі він буде у лютому, та і всім відомо, що у наших майбутніх суперників немає стабільного "другого номера". Гра покаже. У будь-якому випадку, програвати ми не збираємося. У нас хороша команда. Наймолодша в Кубку Девіса, і всі гравці зараз на підйомі. Є хороша атмосфера, і приїжджати на збір завжди приємно.

sport.segodnya.ua

Коментарі ()