Головне

Сестер Вільямс можуть позбавити рейтингових балів

05.09.2008 09:49 121 0
Сестри Вінус і Серена Вільямс можуть бути дискваліфіковані Жіночою тенісною асоціацією (WTA), якщо у наступному році вони пропустять турнір серії Masters в Індіан-Веллсі, повідомляє "Лента.ру" з посиланням на "Reuters". Спортсменки бойкотують цей турнір з 2001 року, коли у фінальному матчі проти бельгійки Кім Клійстерс Серена Вільямс була ображена уболівальниками.

Тоді обурення вболівальників викликав вчинок Вінус Вільямс, яка знялася з півфінального матчу проти Серени. Багато вболівальників запідозрили, що відмова Вінус була пов'язана з рішенням батька та тренера тенісисток Річарда віддати перемогу Серені та дати їй більше часу для підготовки до фіналу.

За новими правилами WTA, тенісистки, які входять у десятку кращих світового рейтингу, не мають права без поважної причини пропускати низку найважливіших турнірів. У разі порушення цього правила спортсменки можуть бути оштрафовані та позбавлені рейтингових балів.

Виконавчий директор WTA Ларрі Скотт сподівається, що сестри Вільямс зіграють в Індіан-Веллсі, але в той же час засумнівався в тому, що це відбудеться. За словами Скотта, він спілкувався зі спортсменками, і ті підтвердили, що збираються знов бойкотувати турнір.

Коментарі ()